Van, Urartu eserlerine kavuşacak

Van, Urartu eserlerine kavuşacak -Vali Karaloğlu: Müzenin hizmete girmesinin ardından başka illerdeki müzelerde bulunan Urartu eserlerinin bir kısmını Vana getireceğiz


VAN (A.A) - Vali Münir Karaloğlu, Vanda yapımı devam eden Urartu Müzesinin hizmete girmesinin ardından başka illerdeki müzelerde bulunan Urartu eserlerinin bir kısmını Vana getireceklerini belirtti.
     Van Kalesinin ön kısmında yapımı devam eden Urartu Müzesinin inşaatında incelemelerde bulunan Karaloğlu, çalışmalarla ilgili Rölöve ve Anıtlar Bölge Müdürü Cemil Karabayram ve yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı.
     İşçilerle de sohbet eden Karaloğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, müzenin dünyanın ilk ve tek Urartu müzesi olacağını söyledi.
     Müzenin 13 bin metrekare kapalı alana sahip olduğunu anlatan Vali Karaloğlu, müzeyi bu yıl sonunda açmayı planladıklarını ifade etti.
     Karaloğlu, Urartu medeniyeti denildiğinde çok sayıda kişinin müzeyi görme ihtiyacı hissedeceğine değinerek, şöyle konuştu:
     Bakanlığımız çalışmaları yakından takip ediyor. Bu müzenin kaynağı Kalkınma Bakanlığımızın cazibe merkezi fonundan sağlandı. Bu nedenle kendilerine teşekkür ederiz. Buraya ciddi kaynaklar aktarılıyor ve bittiğinde hepimizin gurur duyacağı bir eser ortaya çıkacak. Van ve çevresi önemli bir tarihi yerleşim alanı. Van, Urartulara 300 yıl başkentlik yapmış bir şehir. Urartu medeniyeti bölgede yaşamış en önemli medeniyetlerden biri. Onun için müze Vana, Van Kalesine yakışan bir eser olacak.
     Urartulara ait eserlerin Van dışındaki illerde de sergilendiğine dikkati çeken Karaloğlu, Müzenin hizmete girmesinin ardından başka illerdeki müzelerde bulunan Urartu eserlerini de Vana getireceğiz dedi.
    
     Muhabir: Cemal Aşan - Necat Hasar
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Van, Urartu eserlerine kavuşacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER