Van depreminin birinci yılı

Van depreminin birinci yılı -Erciş ilçesinde geçen yıl meydana gelen depremde hayatını kaybedenlerin mezarına karanfil bırakıldı


VAN (A.A) - Erciş ilçesinde geçen yıl meydana gelen depremde hayatını kaybedenlerin mezarına karanfil bırakıldı.
     Vanda geçen yıl yaşanan depremin yıl dönümünde, depremde hayatını kaybedenler unutulmadı. Rölöve ve Anıtlar Van Bölge Müdürü Cemil Karabayram ve beraberindekiler, ilçe merkezindeki Seyyit Muhammed Kabristanını ziyaret ederek, deprem şehitlerinin anısına mezarlarına karanfil bıraktı.
     Depremin simgesi haline gelen Yunus Gerayın mezarını ziyaret ettikleri sırada babası Yusuf Geray ile karşılaşan Karabayram, acılı babaya başsağlığı diledi.
     Mezarlıkta okunan duaların ardından gazetecilere açıklamada bulunan Karabayram, geçen yıl meydana gelen depremlerde 644 kişinin yaşamını yitirdiğini, binlerce kişinin yaralandığını ve evsiz kaldığını anımsattı.
     Yunus Gerayın da depremden sonra enkaz altında kaldığına değinen Karabayram, Yunusun yaşı 13tü ve üzerindeki 13 tonluk yükü günlerce sırtında taşıdı. Bu nedenle şunu açıkça söylemek gerekir ki Yunusların ölümüne sebebiyet veren, bu canları aramızdan ayıran kişiler her kimse, nerede ise yüce Allaha hesap vereceklerdir. Bunu unutmasınlar dedi.
     Karabayram, depremin yıl dönümü dolayısıyla Van ve Ercişte depremde yaşamını yitirenlerin kabirlerini tek tek dolaştıklarını vurgulayarak, mezarları il dışında bulunan kişilerin ailelerine de mektup gönderdiklerini ifade etti.
     Bizler devlet ve millet olarak onların acılarını ölene kadar yüreğimizde taşıyacağız diyen Karabayram, geride kalan ailelerine de en iyi imkanı sunmaya çalışacaklarını ve sahip çıkacaklarını söyledi.
     Karabayram, yapılarda eksik malzeme kullananların Allah katında yerinin olmadığını bildirerek, deprem şehitlerine Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.
    
     Muhabir: Ali Dağer
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Van depreminin birinci yılı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER