Van İl Genel Meclisi üyelerinden Vali

Van İl Genel Meclisi üyelerinden Vali Kızılcıka ziyaret


TRABZON (A.A) - Vandan Trabzona gelen AK Parti ve BDPli İl Genel Meclisi üyeleri, Trabzon Valisi Recep Kızılcıkı ziyaret etti.
     AK Parti Van İl Genel Meclisi üyesi ve Grup Başkan Vekili Kemal Beydoğan ile BDP Van İl Genel Meclisi üyesi Ali Kalçık, bisiklet alabilmek için biriktirdiği parayı Vanda yaşanan depremin ardından depremzedelere gönderen Muhammet Demirciyi ziyaret için geldikleri Trabzonda, Vali Kızılcık ile makamında görüştü.
     Vali Kızılcık, Türkiyenin dört bir köşesindeki insanların kalbinin medeniyet ve insanlık sevgisiyle, kardeşlik duygusuyla dolu olduğunu vurgulayarak, Birisi dara düştüğünde, ihtiyaç sahibi olduğunu gördüğünde hemen yardımına koşar. Bu bugün gerçekleşmedi. Dün de, 100 yıl önce de böyleydi, yarın da böyle olacak. Kendinde yoktur ama başkasına vermeye çalışır. Bu kardeşlik bu şekilde oluştu. Muhammetimizin bu davranışı, medeniyet şehri olan Trabzon halkının bir haykırışı ve kendini ifade ediş şeklidir. Burada yaşayan insanımızın başına aynı sıkıntı gelse eminim ki Vandaki Muhammet de aynı kadirşinaslığı gösterecektir. Bizi biz yapan değerler bunlardır dedi.
     Kemal Beydoğan, Muhammetin ortaya koyduğu insanlık örneğinin Vanda takdir topladığını belirterek, Ayağına kadar gelip onu burada görmek, ödüllendirmek bizim için onur olmuştur. Kendisi küçük, yüreği büyük Muhammet bizleri çok duygulandırdı ve büyüledi diye konuştu.
     Ali Kalçık ise Van depreminde ülkenin bir bütün olarak olayı sahiplenmesi ve Muhammetin gösterdiği tavrın Vanda herkesi duygulandırdığını söyledi.
     İl Genel Meclisi Başkanı Haydar Revi ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kulun da hazır bulunduğu ziyarette Vali Kızılcık, Van İl Genel Meclisi üyelerine telkariden yapılmış fincan takımı hediye etti.
    
     Muhabir: Asena Akçay
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Van İl Genel Meclisi üyelerinden Vali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER