Gayrimenkul kira gelir vergisi beyanname verme

Gayrimenkul kira gelir vergisi beyanname verme süresi başladı


TRABZON (A.A) - Trabzon Vergi Dairesi Başkanı Zeki Yumbul, 2012 takvim yılı içerisinde gayrimenkul kira geliri elde edenler için Gelir Vergisi Beyanname verme süresinin 25 Martta sona ereceğini bildirdi.
     Yumbul, yaptığı yazılı açıklamada, elde edilen gelir doğrultusunda beyanname vermek zorunda olanların, beyannamelerini 25 Mart mesai bitimine kadar vermek zorunda olduklarını belirtti.
     Beyanname üzerinden hesaplanan gelir vergisinin mart ve temmuz aylarında olmak üzere iki eşit taksitte ödenmesi gerektiğini ifade eden Yumbul, hesaplanan verginin, mükellefin bağlı bulunduğu vergi dairesine, bağlı olunan vergi dairesindeki hesabın bildirilmesi şartıyla diğer vergi dairelerine, tahsile yetkili banka şubelerine ödenebileceğini kaydetti.
     Vergi Dairesi Başkanlığının, çağdaş mükellef hizmetleri anlayışı çerçevesinde vatandaşların vergi dairesine gitmeden bulunduğu yerden hizmet almasını sağlayıcı çalışmalar yaptığını vurgulayan Yumbul, şöyle devam etti:
     Stantlar da bu hizmetin bir parçası. Kurulan bu stantlarda kira gelirlerine ilişkin beyannameler, internet ortamında görevli personelimizce mükelleflerimizin beyanları doğrultusunda hazırlanmaktadır. Görevlilerce, internet ortamında hazırlanan e-beyanname üzerinden vergi tahakkuk ettirilerek düzenlenecek tahakkuk fişi ile birlikte beyanname çıkışının bir örneği mükelleflerimize verilmektedir. Bu hizmet sadece beyannamelerin düzenlenmesi ve tahakkuk fişlerinin mükellefimize verilmesi ile sınırlı olup hiçbir şekilde vergi tahsilatı yapılmamaktadır. Forum ve Varlıbaş alışveriş merkezlerinde hafta içi ve hafta sonu 10.00-22.00 saatleri arasında, Uzun Sokakta 25 Marta kadar Pazar günü hariç 10.00-17.00 saatleri arasında mükelleflerimize hizmet vermek üzere 1 mobil araç bulundurulmaktadır.
     Yumbul, Gelir İdaresi Başkanlığının hazırladığı Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sistemi ile vergi dairesine gidilmeden de internetin olduğu her yerde, beyanname verilebileceğini belirterek, kira gelirlerini doğru ve zamanında beyan etmeyenler ile bankalar aracılığı ile ödeme zorunluluğuna uymayanlar hakkında ceza-i müeyyideler uygulanacağını kaydetti.
    
     Muhabir: Asena Akçay
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Gayrimenkul kira gelir vergisi beyanname verme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER