Van Kalesindeki restorasyon çalışmaları

Van Kalesindeki restorasyon çalışmaları -Kalede incelemelerde bulunan Vali Karaloğlu, kale zirvesine kafe ve seyir tepesi yapılması için proje hazırlanması talimatı verdi


VAN (A.A) - Van Valisi Münir Karaloğlu, yerli ve yabancı turistlerin kaleye çıkarken dinlenmeleri ve şehir merkezini kuşbakışı izlemeleri için Van Kalesi zirvesine kafe ve seyir tepesi yapılması talimatı verdi.
     Urartu Krallığına başkentlik yapan Van Kalesinde, yerli ve yabancı turistlerin ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla başlatılan yol çalışmasında son aşamaya gelindi.
     Vali Yardımcısı Atay Uslu, Rölöve ve Anıtlar Van Bölge Müdürü Cemil Karabayram, İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ ile çalışmaları inceleyen Vali Karaloğlu, burada restorasyon çalışmalarını yürüten Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi Şehir ve Planlama Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Şahabettin Öztürkten bilgi aldı.
     Karaloğlu, Süleyman Han Camisine kadar yapılan yolun tamamlanmasıyla Urartu döneminde yöneticiler tarafından kullanılan mekanlara kafe ve seyir tepesi yapılması talimatı verdi.
     Kalenin yapısına uygun bir proje hazırlanması gerektiğini belirten Karaloğlu, kerpiçle yapılacak mekanın iç kısmının kafe, dış kısmının ise seyir tepesi olarak tasarlanmasını istedi.
     Karaloğlu, eski Van şehrinde restorasyon çalışmaları devam eden Horhor Camisinde de incelemelerde bulunduktan sonra kaleden ayrıldı.
    
     Muhabir: Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Van Kalesindeki restorasyon çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER