Van Teknik Elemanlar Derneği açıldı

Van Teknik Elemanlar Derneği açıldı


VAN (A.A) - Vanda meydana gelen depremlerden kısa süre sonra kurulan Van Teknik Elemanlar Derneği (VANTED)nin açılışı için tören düzenlendi.
     Derneğin açılışı Van Valisi Münir Karaloğlu, kurum amirleri ve ilde faaliyet gösteren çok sayıdaki mimar, mühendisin katılımıyla gerçekleşti.
     Açılış kurdelesini VANTED Başkanı Sinan Üzümcüyle kesen Karaloğlu, derneğin hayırlı olması dileğinde bulundu. Daha sonra derneği Başkan Üzümcüyle gezen Karaloğlu, derneği çok beğendiğini söyledi.
     Dernek hakkında gazetecilere bilgi veren VANTED Başkanı Makine Mühendisi Sinan Üzümcü, hedeflerinin bölge genelindeki teknik personelin, sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılamak olduğunu söyledi.
     Hayatta mizan yaşamda intizam sloganıyla yola çıktıklarını aktaran Üzümcü, üniversitelerin teknik bölümlerinde okuyan 50 öğrenciye burs vereceklerini belirtti.
     Üzümcü, şöyle konuştu:
     Vandaki mühendis, mimar ve teknik elemanların var olan tecrübelerini birleştirerek, bölge genelinde teknik personelin sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir ortam oluşturmayı hedefliyoruz. Derneğimiz 2012 yılında kurumsal yapısını tamamlayarak, üye sayısını 150ye çıkararak ulusal alandaki çalışmalara katkı sunmak ve bölgemizdeki teknik sorunların uluslararası platformda çözüme kavuşmasına yardımcı olmak amacıyla Doğu Anadolu Mühendis ve Mimarlar Federasyonunun kurucu üyesi olarak faaliyetlerine devam edecek. Bilişim kulübümüz bünyesinde öğrencilere, autocad, net, cad, ide, sap 2000 ve benzeri teknik eğitimler vereceğiz. Kişisel gelişim kursları düzenleyerek, meslek odaları ve üniversiteyle koordinasyon sağlayarak bölgeye hitap edecek eğitim seminerleri vereceğiz.
     Tören, derneğin açılmasında emeği geçenlere plaket verilmesiyle son buldu.
    
     Muhabir: Necat Hasar
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Van Teknik Elemanlar Derneği açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER