Vanlı esnaftan çözüm sürecine ilginç destek

Vanlı esnaftan çözüm sürecine ilginç destek -Vanda iş yerine astığı Galatasaray-Fenerbahçe bayrağına Türkçe ve Kürtçe Hepimiz kardeşiz diye yazdıran esnaf, ülkede çözüm süreciyle oluşan havayı, sahalarda da görmek istediğini belir


VAN (A.A) - Vanda iş yerine astığı Galatasaray-Fenerbahçe bayrağına Türkçe ve Kürtçe Hepimiz kardeşiz diye yazdıran esnaf, ülkede çözüm süreciyle oluşan havayı sahalarda da görmek istediğini belirtti.
     Kazım Karabekir Caddesinde hizmet veren bir iş yerinin dış cephesine asılan Galatasaray-Fenerbahçe bayrağı ile üzerindeki Türkçe ve Kürtçe yazılı Hepimiz kardeşiz, Beraber her şey daha güzel olur ifadeleri, görenlerin dikkatini çekiyor.
     İş yeri sahibi Mehmet Tuncil, gazetecilere yaptığı açıklamada, Galatasarayın UEFA Şampiyonlar Liginde çeyrek finale yükselmesini kutlamak ve Fenerbahçenin bugün UEFA Avrupa Liginde yapacağı karşılaşmayı destelemek için böyle bir yol seçtiğini söyledi.
     Bayrağın üzerinde yer alan Türkçe ve Kürtçe Hepimiz kardeşiz ifadesinin, ülkede son günlerde yaşanan çözüm sürecine katkı sunmak amacıyla yazıldığını vurgulayan Tuncil, Buradaki amacım, bir futbolsever ve Türkiye siyasetini yakından takip eden birisi olarak hem siyasette oluşan bu güzel havaya hem de Avrupada top koşturan takımlarımıza destek vermekti. Çünkü biz ülkemizde çözüm süreciyle oluşan olumlu havayı, sahalarda da görmek istiyoruz dedi.
     Tuncil, Türk takımlarının başarılı olabilmesi için öncelikle sahalarda yaşanan şiddetin sona ermesi gerektiğine değinerek, Takımlarımız ne kadar birbirine rakip olsa da biz futbolseverlerin kardeşlik, sevgi ve saygı çerçevesinde hareket etmesi gerekiyor. Galatasarayın Schalke 04 ile yaptığı maçta taraftarların aynı tribünde karşılaşmayı izlediğini gördüm ve çok hoşuma gitti. Bu havanın Türkiyede de oluşmasını istiyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Sıtkı Yıldız - Ali İHsan Öztürk
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Vanlı esnaftan çözüm sürecine ilginç destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER