Vanlı kadınlara ev dekorasyonuyla terapi

Vanlı kadınlara ev dekorasyonuyla terapi -"Ev Terapi ve Dekorasyon" günlerine katılarak atık malzemelerle yeni ürünler ortaya çıkaran kadınlar, bu yolla hem terapi görüyor hem de evlerini güzelleştiriyor (Fotoğraflı-Görünt


VAN (A.A) - Vanda ev kadınlarına yönelik ücretsiz "Ev Terapi ve Dekorasyon" günleri düzenleniyor.
     Kentte 2 yıl önce yaşanan depremlerin ardından, psikolojisi bozulan ev kadınlarının, dekorasyonla stresi aşması hedefleniyor.
     İç Mimar Aslı Konca koordinatörlüğünde yürütülen projeyle Vanlı kadınlar, eskiyen ve atık malzemelerle, evlerini yeniden dekore etmeyi öğreniyor.
     Konca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte yaşanan depremler sonrası birçok evin hasar gördüğünü, kadınların manevi anlamda bu süreci atlatamadığını söyledi.
     Yaşadıkları stresi aşamayan kadınlara yardımcı olmak amacıyla bu etkinliği hazırladıklarını ifade eden Konca, şöyle konuştu:
     "Evlerimizde mevcut eşya ve malzememizle, fazla masraf çıkarmadan, neler yapılabilir diye düşündük. Ev Terapi ve Dekorasyon günleri etkinliğini düzenledik. Bir mimar ve ev hanımı olarak, kadınlara evlerinde yapacakları değişiklikle nasıl stres atacaklarını ve yaptıkları bu işlerle üzerlerindeki psikolojiyi nasıl yeneceklerini öğretiyorum. Kadınlara renklerin insan psikolojisine etkisini anlatıyorum. Atölye oluşturarak, hep beraber çalışmalar yapacağız. Amaç kadınların üzerindeki stresi atmak. Çok güzel tepkiler almaya başladık ve yoğun ilgiyle karşılaştık."
    
     -Atıklarla evlerine renk katıyorlar-
    
     Ev terapi günlerinin tüm ev kadınlarına yönelik bir çalışma olacağını belirten Konca, bu çalışmanın Vanda ilk kez düzenlendiğini ifade etti.
     Konca, "Bu Vanda bir ilk. Deprem sonrası kadınlar ufak tefek psikolojik sorunlar yaşadı. Çalışmamız bunları azamiye indirgemek adına faydalı olacak. Çalışmaları bir inşaat firması tarafından dizayn edilmiş bir evde yürüteceğiz. Kadınları gruplar halinde alarak, terapileri sürdüreceğiz" dedi.
     Katılımcılardan Arzu Pir ise terapilerde, yaşam alanlarının çok rahat ve huzurlu olması gerektiğini öğrendiğini belirtti.
     Pir, şöyle konuştu:
     "Çok parayla çok şey alındığını biliyoruz. Burada çok az parayla da çok güzel şeyler yapılabildiğini öğrendik. Evde eskiyen herhangi bir eşyanın, aslında atılmaması gerektiğini, onu kullanarak hayatımızın, evimizin ne derece değiştiğini gördük. Ev dekorasyonunda çok güzel fikirler aldım. Evdeki stresten kurtuldum. Aslında evlerimizde de bu terapiyi sürdürebiliriz. Çocuğumun resim dersinden arta kalan keçeli kalemleri kullanarak toka yapmayı öğrendim. Bunu yapınca mutlu oldum."
     Etkinlikle stres attığını söyleyen Yasemin Şenyüz de, çok güzel şeyler ortaya çıkardıklarını dile getirdi.
     Şenyüz, "Buraya gelmekle çok iyi yapmışım. Çok güzel şeyler ortaya çıkardık. Tüm ev hanımlarının bu terapilere katılmasını isterim" dedi.
    
     Muhabir: Necat Hasar / Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Vanlı kadınlara ev dekorasyonuyla terapi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER