Vasiyeti üzerine organları bağışlandı

Vasiyeti üzerine organları bağışlandı -Antalyada geçirdiği trafik kazası sonucu 1 hafta yoğun bakım ünitesinde kaldıktan sonra beyin ölümü gerçekleşen kişinin organları 7 kişiye umut oldu -Organ bağışının, vefat eden kişinin vasiyet


ANTALYA (A.A) - Antalyada geçirdiği trafik kazası nedeniyle beyin ölümü gerçekleşen kişinin organları, 7 kişiye umut oldu.
     Antalyada güvenlik görevlisi olarak çalışan 27 yaşındaki Barış Murat Yapıcıya, 10 gün önce Hürriyet Caddesinde motosikleti ile giderken bir otomobil çarptı. Kazada ağır yaralanan Yapıcı, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesinde verdiği yaşam mücadelesini kaybetti.
     Beyin ölümü gerçekleşen Yapıcının vasiyeti üzerine organları bağışlandı. Yapıcıdan alınan böbreklerin Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde gerçekleştirilecek operasyonla 32 yaşındaki Fatma Özçelik ve 46 yaşındaki Keziban Zike, kalbin ise 46 yaşındaki Mustafa Keçere nakledildiği bildirildi.
     Yapıcıdan alınan akciğerin bir hastaya nakledilmek üzere İstanbula, ikiye bölünen karaciğerin ise 14 yaşındaki Hatice Karataş ve ismi açıklanamayan bir hastaya nakledilmek üzere Malatyaya gönderildiği ifade edildi. Yapıcının korneasının ise Akdeniz Üniversitesinde 71 yaşındaki Mehmet Ali Kaplana nakledileceği bildirildi.
     Yakınları tarafından hastaneden alınan Yapıcının cenazesi, Muratpaşa Camisinde kılınan cenaze namazının ardından Uncalı Mezarlığında defnedildi.
     Yapıcının amcası Nevzat Yapıcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, yeğeninin ehliyeti alırken ailesine, Bana bir şey olursa bütün organlarımı bağışlayın. Ben ölürüm, ama başkaları hayat bulur dediğini söyledi.
     Yeğeninin vasiyetini yerine getirmenin gururunu yaşadıklarını anlatan Nevzat Yapıcı, organlar başkalarına hayat vereceği için mutlu olduğunu dile getirdi.
    
     Muhabir: Süleyman Elçin
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Vasiyeti üzerine organları bağışlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER