VATSOdan çözüm sürecine destek

VATSOdan çözüm sürecine destek


VAN (A.A) - Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu, Diyarbakırda açıklanan mesajın, barış içinde yaşama umutlarını artırdığını söyledi.
     Nevruz Bayramında, Türkçe ve Kürtçe olarak okunan mesajı değerlendiren Nadiroğlu, bundan 6 ay önce bölgedeki 45 ticaret ve sanayi ile borsa oda başkanlarının, akan kardeş kanının durdurulması için Diyarbakırda başlattığı hareketin, ne kadar haklı ve yerinde bir adım olduğunun, bugün daha iyi anlaşıldığını ifade etti.
     Nadiroğlu, şunları dile getirdi:
     Diyarbakırda okunan mesaj, VATSOnun 20 Kasım 2012 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğana sunduğu, Kürt Meselesi raporunda, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) milletvekillerinin İmralı ile görüşmesi gerektiği görüşünün bir ürünüdür. Türkiyede 30 yıldır boşa akıtılan kardeş kanının artık durması gerekiyor. Dünkü alanda okunan mesajda, artık silahlar sussun, fikirler ve siyasetçiler konuşsun söylemleri, hiçbir zaman kaybetmediğimiz barış içinde yaşama umudumuzu daha da artırmıştır. Barışın dili olan bu söylemlerin, bir an önce hayata geçirilmesi gerekir.
     Nadiroğlu, yapılan çağrının, barışa, kardeşliğe, kalkınmaya, akan kanın durmasına yönelik olduğunu sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Necat Hasar
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber VATSOdan çözüm sürecine destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER