Vektörler ve Vektörlerle Bulaşan Hastalıklar Sempozyumu

Vektörler ve Vektörlerle Bulaşan Hastalıklar Sempozyumu -ERÜ Parazitoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yazar: Üniversitemizde KKKA hastalığına karşı aşı geliştirme çalışmaları devam ediyor


NEVŞEHİR (A.A) - Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Parazitoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Yazar, Üniversitemizde Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına karşı aşı geliştirme çalışmaları devam ediyor dedi.
     Yazar, ERÜ Rektörlüğüne bağlı Vektörler ve Vektörlerle Bulaşan Hastalıklar Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Nevşehirin Avanos ilçesinde düzenlenen 1. Ulusal Vektörler ve Vektörlerle Bulaşan Hastalıklar Sempozyumunda yaptığı konuşmada, Türkiyeden ve farklı ülkelerinden gelen bilim insanlarının 2 gün boyunca vektörler ve vektörlerle bulaşan hastalıklar konusunda sunum yapacağını, yeni tedavi yöntemleri hakkında bilgi vereceklerini söyledi.
     Vektörlerle bulaşan hastalıkların başında KKKA hastalığının geldiğine dikkati çeken Yazar, bu hastalığın Türkiyede konuşulan en önemli konulardan olduğunu vurguladı.
     KKKA hastalığıyla ilgili ERÜde çalışma yürütüldüğünü anımsatan Yazar, şunları kaydetti:
     Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı ülkemiz için büyük sorun ve gittikçe yayılan bir hastalık. Sempozyumda bu konu da gözden geçirilecek. Hem vektörler hem de vektörlerin bulaştırdığı hastalıklarla ilgili yeni çalışmalar var. Üniversitemizde Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığına karşı aşı geliştirme çalışmaları var. Bu konu bir süre önce basında yer almıştı. Çalışmalar TÜBİTAKın desteğiyle ERÜ bünyesinde sürüyor. Aşıda kullanılacak değişik materyallerin elde edilmesine çalışılıyor. Bu aşının değişik canlılar ve insanlar üzerindeki etkisi araştırılacak.
    
     Muhabir: Murat Asil / Mustafa Yıldız
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Vektörler ve Vektörlerle Bulaşan Hastalıklar Sempozyumu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER