Venlodaki Türkiye Bahçesi dünya birinciliğine koşuyor

Venlodaki Türkiye Bahçesi dünya birinciliğine koşuyor -Hollandada düzenlenen Dünya Bahçecilik Fuarında kurulan ülke bahçeleri arasında yapılan değerlendirmede Türkiye Bahçesi, en iyi üç bahçe arasında yer aldı


ANTALYA (A.A) - Hollandanın Venlo şehrinde düzenlenen Dünya Bahçecilik Fuarında (Floriade) kurulan Türkiye Bahçesi, Ülke Bahçeleri Değerlendirme Jürisinin değerlendirmesi sonucu Çin ve Almanya bahçeleri ile aynı puanı alarak, ilk üç sırada yer aldı.
     Farklı ülkelerden 9 üyesi bulunan ve bu yıl Türkiyenin de dahil edildiği Ülke Bahçeleri Değerlendirme Jürisi, 30 Haziranda Floriade alanında kurulan tüm ülke bahçelerini inceledi. Jürinin yaptığı inceleme sonucu Türkiye, Çin ve Almanya ile aynı puanı alarak ilk üç sırada yer aldı. Hangi bahçenin birinci olacağının ise ekim ayında açıklanacağı bildirildi.
     Günde yaklaşık 10 bin ziyaretçinin ilgi gösterdiği Floriadeda yer alan Türkiye Bahçesi, bin metrekare alana kurulu. Açılışı 19 Nisanda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Hollanda Kraliçesi Beatrix tarafından yapılan Türk Bahçesinde, ebru, hat, iğne oyası ve cam işleme sanatları tanıtılıyor.
     Bahçe içinde yer alan ve Yalı şeklinde tasarlanan binada da 2016 yılında Antalyada yapılacak Dünya Botanik EXPOsu ile Antalyanın tanıtımı yapılıyor.
    
     Muhabir: Hüseyin Burak Demirer / Güç Gönel
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Venlodaki Türkiye Bahçesi dünya birinciliğine koşuyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER