Venüsün geçişi

Venüsün geçişi -TUBİTAK tarafından 105 yıl içinde bir daha gerçekleşmeyeceği açıklanan Venüsün güneşin önünden geçişini izlemek için Antalyalılar Konyaaltı Plajında biraraya geldi


ANTALYA (A.A) - Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından 105.yıl içinde bir daha gerçekleşmeyeceği açıklanan Venüsün güneşin önünden geçişini izlemek için Antalyalılar ve turistler Konyaaltı Plajında bir araya geldi.
     Gecenin erken saatlerinden itibaren Konyaaltı Beach Parktaki 11 Nolu Plajda toplanan Antalyalılar ve turistler, saat 05.30da doğan güneşin yüzünü bulutlar nedeniyle 06.20ye kadar göremedi. Güneşin bulutların arasında kendini göstermesiyle beraber Antalyalılar, güneşe bakılabilen özel gözlük ve dürbünlerle tarihi olaya tanıklık ettiler. Vatandaşlar Venüsün geçişini heyecanla izledi.
     Venüsün geçişini izlemek için plaja gelen vatandaşlardan Ozan Yılmaz, gece saat 03.00de geçişi izlemek için geldiğini söyledi. Havanın bulutlu olduğunu görünce önce üzüldüğünü ancak yaklaşık 1 saat gecikmeli olarak Venüsün geçişini net bir şekilde izlediklerini dile getirdi.
     Antalyaya tatile geldiğini belirten Dilara Toytepe, gece saat 02.00de plaja geldiğini ve Venüsün geçişini izlediği için mutlu olduğunu söyledi. Tarihi bir ana tanıklık ettiğini kaydeden Toytepe, 105 yıl içinde gerçekleşmeyecek olması bu anı daha özel kılıyor. Belki de torunumun torununun görebileceği bir olayı yaşadığım için sevinçliyim dedi.
     Kazakistanlı turist Sergey Sizov ise Antalyaya 1 ay önce tatile geldiğini ve bu sırada Venüsün güneş önünden geçeceğini duyunca bu anı kaçırmamak için arkadaşlarıyla plaja geldiğini ifade etti. Sizov tarihi ana Antalyada tanıklık ettiği için mutlu olduğunu belirtti.
    
     Muhabir: Süleyman Elçin
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER