Vergi Haftası etkinlikleri başladı

Vergi Haftası etkinlikleri başladı -Vali Coş: Yeni çalışmalarla, vergi sistemi açısından büyük bir zafiyet olan kayıt dışı ekonominin de kayıt altına alınabilmesi adına büyük gelişmeler sağlandı


ADANA (A.A) - Adana Vergi Dairesi Başkanlığınca düzenlenen 24. Vergi Haftası etkinlikleri başladı.
     Vergi Dairesi Başkanı Serdar Aksoy, 25 Şubat-3 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Adana Valisi Hüseyin Avni Coşu ziyaret etti.
     Coş, Valilikte gerçekleşen ziyarette, Vergi Haftasını büyük bir heyecan ve mutlulukla kutladıklarını söyledi.
     Verginin ilk çağlardan bu yana devletlerin olmazsa olmaz gelir kaynağı olduğunu vurgulayan Coş, Devletlerin temel görevlerinden biri de vatandaşların yaptığı çeşitli kazanç getirici faaliyetlerden vergi almasıdır dedi.
     Vergi sisteminde son dönemde gurur duyulan çalışmalar yürütüldüğünü ifade eden Coş, şunları kaydetti:
     Günümüzdeki vergi sistemiyle çalışan arkadaşlarımız başarılarına başarı katmaktadır. Eskiden insanlar vergilerini ödeyebilmek için, beyanname verebilmek için kuyruğa girerlerdi. Bunlar geçmişte kaldı. Artık çok çağdaş yöntemlerle bu işler gerçekleştiriliyor. Yeni çalışmalarla, vergi sistemi açısından büyük bir zafiyet olan kayıt dışı ekonominin de kayıt altına alınabilmesi adına büyük gelişmeler sağlandı. Bütün bunlar vergisini ödeyen vatandaşlarımızın lehinedir. Bunlar, vergilerle ülkemize daha iyi hizmetler yapılabilmesi adına güzel çalışmalardır. Toplumda vergi bilincinin oluşması ve vergi duyarlılığının artması, 7den 77ye herkesin bu konuda hassas olması, kimsenin bilerek ve isteyerek yanlış yapmaması için vergi haftalarını büyük bir önem ve dikkatle kutlamaya çalışıyoruz.
     Vergi Dairesi Başkanı Aksoy, ziyaretin ardından düzenlediği asın toplantısında, kamuoyunda vergi bilincinin oluşturulması ve verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi amacıyla bir dizi etkinlik düzenlediklerini bildirdi.
     Vergilerin adil dağılımı ve tüm kesimlerden ödeme gücüne göre vergi alınması konusunda büyük çalımalar yürüttüklerini dile getiren Aksoy, kamu harcamalarının en önemli finansman kaynağının da vergiler olduğunu hatırlattı.
     Aksoy, çalışmaları hakkında şu bilgileri vergi:
     Vatandaşlarımızı haksız rekabetle karşı karşıya bırakmamak için kayıt dışıyla mücadeleye önem vererek, vergide adaletin sağlanması hususunda önemli çalışmalar yürütüyoruz. Verginin sadece yasal ve idari düzenlemelerle çözümü mümkün değildir. Bu yüzden bu hafta, vergi ile ilgili bazı eğitimler vereceğiz. Kayıt dışıyla mücadele konusunda ise sivil toplum kuruluşları, ticaret odaları, sanayi odalarıyla diyalog halinde olacağız. 2012 yılı itibariyle, bizim 88 bin 717 faal mükellefimiz var. Yoğun denetimler gerçekleştirerek, vergilerine uyum sağlamayanlar hakkında 48 bin 123 tutanak tuttuk. Kayıt dışıyla mücadele kapsamında, ihbarlar da çok önemli. 2012de bin 298 ihbar aldık ve bu ihbarlar sayesinde çok sayıda kayıt dışı çalışan yerler keşfederek kayıt altına aldık.
     Aksoy, Vergi Haftası etkinliklerinin hafta boyunca çeşitli ziyaretler, eğitimler ve konferanslarla devam edeceğini de sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: İbrahim Erikan
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Vergi Haftası etkinlikleri başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER