Viranşehirdeki uygulama noktasına saldırı

Viranşehirdeki uygulama noktasına saldırı -Teröristlerce düzenlenen saldırıda ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit olan polis memuru için Şanlıurfada tören düzenlendi -Vali Güvenç: Umarım bu son olur, inşallah bir


ŞANLIURFA (A.A) - Viranşehir ilçesindeki uygulama noktasında teröristlerce düzenlenen saldırıda ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit olan polis memuru Mahmut Kayan için Şanlıurfada tören düzenlendi.
     Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morgundan alınan şehit polis memuru Kayanın (33) cenazesi, Adadolujete ait tarifeli uçakla Şanlıurfaya getirildi.
     GAP Havaalanında meslektaşlarının uçaktan indirdiği şehidin naaşı, cenaze aracına konuldu. Bu sırada büyük üzüntü yaşayan ve gözyaşı döken şehidin yakınlarını protokol üyeleri sakinleştirmeye çalıştı.
     İl Müftüsü Ramazan Tahiroğlu tarafından okunan duanın ardından, cenaze aracına konulan şehit Kayanın naaşı, daha sonra memleketi Adıyamanın Tut ilçesine gönderildi.
    
     -Herkes elinden geleni yaptı-
    
     Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, törenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Umarım bu son olur, inşallah bir daha bu tür olaylar yaşamayız, tek temennim akan kanın durmasıdır dedi.
     Güvenç, polis memuru Kayanın 15 günden bu yana verdiği yaşam mücadelesini kaybettiğini belirterek, şehide Allahtan rahmet, ailesine sabır diledi.
     Polis memuru Kayanın sağlığına kavuşması için herkesin elinden geleni yaptığını aktaran Güvenç, Özel ambulans uçakla Ankaraya naklettik. Orada da bütün hocalar, 15 gündür her türlü müdahaleyi yaptılar ama maalesef ömrü bu kadarmış. Bugün Tut ilçesinde anne ve babasını da ziyaret ettim. İlçede acı büyük tabii. Burada da aynı acıyı gördünüz. Rahmet diliyorum kendisine, ailesine başsağlığı diliyorum. Öncelikle milletimizin başı sağolsun. Umarım bu son olur, inşallah bir daha bu tür olaylar yaşamayız, tek temennim akan kanın durmasıdır diye konuştu.
     Bu arada, evli ve 2 çocuk babası şehit polis memuru Kayanın cenazesinin, yarın memleketi Tut ilçesinde cuma namazının ardından toprağa verileceği öğrenildi.
     Törene, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Vali Celalettin Güvenç, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Seyit Eyyüpoğlu, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral İhsan Başbozkurt, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çankal, Emniyet Genel Müdürlüğü Sosyal İşler Daire Başkanı Hüseyin Alsancak ile polis memurları katıldı.
     Viranşehirde 2 Eylülde uygulama noktasında durdurulan araçta bulunan teröristlerden li ölü ele geçirilmiş, 1i yaralı yakalanmış, olayda 2 polis memuru ve 1 uzman çavuş ise yaralanmıştı.
    
     Muhabir: Eşber Ayaydın / Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Viranşehirdeki uygulama noktasına saldırı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER