Viranşehirden kısa kısa

Viranşehirden kısa kısa -Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri


ŞANLIURFA (A.A) - Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında ortaokullar arasında "Peygamberin Hayatı" konulu bilgi yarışması yapıldı.
     Viranşehir Belediyesi Med-Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen yarışma öncesi Kur-anı Kerim okundu, Hz. Muhammedin hayatı sinevizyon eşliğinde anlatıldı. 27 ortaokulun katıldığı yarışmada Göl Ortaokulu birinci, Mustafa Kemal Ortaokulu ikinci ve Aşağı Sarpın Köyü Ortaokulu da üçüncü oldu.
     İlçe Müftüsü Abdulrakip Arslan, etkinlik sayesinde vatandaşların Hz. Peygamberin hayatını daha iyi tanıdığını belirterek, öğrencilerin yarışmaya çok iyi hazırlandıklarını ve soruların tamamını cevapladıklarını kaydetti.
     Programa, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Haşim Yıldız, Eyüp Nebi Belde Başkanı Mehmet Yıldırım, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Sağır ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri, ve vatandaşlar katıldı.
    
     -Ayasofya Müzesinin camiye çevrilmesi talebi
    
     Anadolu Gençlik Derneği Viranşehir Şubesince, Ayasofya Müzesinin yeniden cami olarak ibadete açılması için imza kampanyası başlatıldı.
     Dernek üyesi Mustafa Batırhan, Eski Derik Caddesindeki düzenlenen kampanya nedeniyle gazetecilere yaptığı açıklamada, Fatih Sultan Mehmetin emaneti, İstanbulun fethedilişinin nişanı, içerisinde 450 yıl ezan ve Kuran-ı Kerim sesi çınlayan Ayasofya Müzesinin tekrar cami olarak açılmasını talep etti.
     Kampanyaya Saadet Partisi İlçe Başkanı Yasin Kurt, Anadolu Gençlik Derneği Şube Başkanı Mustafa Yazmacı ve dernek üyeleri katıldı.
    
     Muhabir: Reşit Dağ / Müslüm Etgü
     Yayıncı: Ömer Fansa
<< Önceki Haber Viranşehirden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER