Wushu

Wushu -Türkiye Büyükler, Gençler, Sanda ve Qinda Şampiyonasının açılış töreni yapıldı


ANTALYA (A.A) - Alanyada başlayan Türkiye Büyükler, Gençler, Sanda ve Qinda Şampiyonasının açılış töreni yapıldı.
     Atatürk Spor Salonundaki törende şampiyonaya katılan sporcular, protokol geçişi yaptı. Açılışta konuşan Wushu Federasyonu İcra Kurulu Başkanı Abdurrahman Akyüz, kısa sürede büyük başarılar elde ettiklerini söyledi.
     Wushunun kısa sürede olimpiyatlarda yer alacağı inancına sahip olduğunu belirten Akyüz, Eylül ayında Arjantinde yapılacak Uluslararası Olimpiyat Komitesi toplantısında wushunun olimpik bir spor dalı olması görüşülecek. Eylülde inşallah bu isteğimiz olacak. Wushu 2020 Olimpiyatlarındaki yarışmalarda yer alacak. En çok wushuda madalya alacağız. 10 madalya sözü veriyorum diye konuştu.
     Akyüz, şunları kaydetti:
     2007 yılında ilk dünya şampiyonluğunu, 2008 yılında takım alarak Avrupa üçüncülüğünü, 2009 yılında Kanadada dünya üçüncülüğünü, 2010 yılında Avrupa üçüncülüğünü ülkemize getirdik. Singapurda dünya dereceleri aldık. 2011 yılında dünya şampiyonluğuna ev sahipliği yaptık. 2012 en zor ve en başarılı yılımız oldu. 52 sporcuyla gittiğimiz Avrupa Şampiyonasında 52 madalya aldık. 8 kez marşımızı dinlettirdik. Bu bir rekordur. Yine Çinde dünya şampiyonasına 10 sporcu ile gittik 12 madalya aldık. Dört madalya altın oldu. Bu şapka çıkartılacak bir başarı. Bu unutulmayacak.
     Alanyada güzel bir etkinliğe ev sahipliği yaptıkları için mutlu olduklarını söyleyen Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu ise 2014 yılında da bu spora ev sahipliği yapmaya hazır olduklarını belirtti.
     Daha sonra şampiyonaya katkı sağlayanlara plaket verildi.
     Toplamda 44 ilden 839 sporcunun katıldığı şampiyona, yarın sona erecek.
    
     Muhabir: Mustafa Kurt / Güç Gönel / Hüseyin Yeşilkavak
     Yayıncı: Hüseyin Doğru

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER