Wushuda Çin ile ortak proje

Wushuda Çin ile ortak proje -Türkiye ve Çin Federasyonları, Türkiyede Wushu Eğitim Merkezi kurulması için işbirliği anlaşması imzalandı


ANKARA (A.A) - Türkiye ve Çin Wushu Federasyonu arasında Türkiyede Wushu Eğitim Merkezinin kurulması için işbirliği anlaşması imzalandı.
     Türkiye Wushu Federasyonundan yapılan açıklamada, Çin Wushu Federasyonu Başkanı Gao Xiao Jun ve beraberindeki heyetin Türkiye Wushu Federasyonunu ziyaret ettiği belirtilerek, İki federasyonun yaptığı anlaşma çerçevesinde, Türkiyede Wushu Eğitim Merkezinin kurulmasına karar verildi denildi.
     Açıklamada, şu ifadeler yer aldı:
     Türkiyede Wushu Eğitim Merkezinin kurulması yönünde iki federasyon anlaşmaya vardı. Yapımı ve inşasına hemen başlanılmasına karar verilen projeyle 500 kişinin aynı anda spor yapabileceği bir eğitim merkezi oluşturulacak. Eğitim merkeziyle wushu sporunu yapmak isteyen insanlara hizmet verilmesi amaçlanıyor. İkili görüşmelerde ayrıca wushu sporunun olimpik bir spor olması yönünde ortak çalışmalar yapıldı.
     Açıklamada ayrıca, Çinin Macau kentinde Eylül ayında yapılacak 4. Dünya Gençler Şampiyonasına hazırlanan Genç Milli Takım, Çin Wushu Federasyonu ile yapılan anlaşmaya ek olarak, Çin takımıyla birlikte Çinde ortak kamp yapacak denildi.
    
     Muhabir: Halil İbrahim Avşar
     Yayıncı: Hüseyin Doğru
<< Önceki Haber Wushuda Çin ile ortak proje Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER