Yaban koyunları sayıldı

Yaban koyunları sayıldı -Konya Bozdağ Yaban Hayatı Geliştirme Sahasında yapılan son sayımda yaban koyunlarının sayısının 581 olduğu tespit edildi -Orman ve Su İşleri 8. Bölge Müdürü Duran: -Bu yıl yapmış olduğumuz çalışmalar ne


KONYA (A.A) - Konya Bozdağ Yaban Hayatı Geliştirme Sahasında yapılan son sayımda yaban koyunlarının sayısının 581 adet olduğu tespit edildi.
     Orman ve Su İşleri 8. Bölge Müdürü Ahmet Duran, düzenlediği basın toplantısında Anadolu yaban koyunlarının, Konya Bozdağ üretim istasyonunda korunması ve kontrolü faaliyetlerinin en üst seviyede tutulduğunu söyledi.
     Bu alanda Anadolu yaban koyunlarının Eskişehir, Hatay ve Kahramanmaraşa kadar olan eski yaşam alanlarına nakli ile alakalı çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Duran, Bu yıl yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde şu an Anadolu yaban koyunu sahamızda tel örgüyle çevrilmiş alanda 497, tel örgü dışında da 84 adet olmak üzere toplamda 581 adet Anadolu yaban koyunumuz sayılmıştır dedi.
     Karaman Karadağ mevkisine 2006 yılında nakledilen Anadolu yaban koyunu sayısının da geçen yıla göre artış gösterdiğini belirten Duran, Geçen yıl 34 olan Anadolu yaban koyunumuz 49 adete çıkarak, bölgemiz içinde 630 adet Anadolu yaban koyunu sayımı yapılmıştır. Bu anlamda yapılan çalışmaların başarıya ulaşması bizi memnun etmektedir diye konuştu.
     Duran, tarım alanlarına zarar veren yaban domuzlarıyla mücadele kapsamında 220 adet yaban domuzu avlatıldığını aktararak, şunları kaydetti:
     Bölgemizde 4 adet Anadolu yaban koyunu, 7 yaban keçisi ve 220 adet yaban domuzu, av turizmi kapsamında avlatılmıştır. Bu faaliyet kapsamında düzenlenen 8 organizasyona özellikle yurt dışından gelen avcılar katılmış, bu anlamda sosyal ve kültürel etkinlik oluşturulmuştur. Bu organizasyonlardan 310 bin lira gelir elde edilmiş, bu gelirin 80 bin lirası bölge insanına katkı bedeli olarak köy ve belde tüzel kişiliklerine aktarılmıştır.
     Nesli tehlike altında bulunan türlerden kınalı kekliklerin üretiminin de yapıldığını dile getiren Duran, 2012 yılında 4 bin 650 kınalı kekliğin eski yaşam alanlarına bırakıldığını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: İbrahim Yozoğlu
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Yaban koyunları sayıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER