Yabancı akademisyenler ve öğrencilere kültür turu

Yabancı akademisyenler ve öğrencilere kültür turu -MAKÜ 6. Uluslararası Bilim Şenliğine katılan yabancı akademisyen ve öğrenciler için İnsuyu Mağarası ve Sagalassos Antik Kentine gezi düzenlendi


BURDUR (A.A) - Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) 6. Uluslararası Bilim Şenliğine katılan yabancı akademisyen ve öğrenciler için kültür turu düzenlendi.
     Kültür turuna katılan yaklaşık 100 kişilik grup, kent merkezinden otobüslerle alınarak Türkiyenin "haritalanmış en uzun mağarası" olduğu belirtilen 8 bin 350 metre uzunluğundaki İnsuyu Mağarasına getirildi.
     Yaklaşık 1 saat mağarayı gezen gruptakiler, daha sonra Ağlasun ilçesindeki Sagalassos Antik Kentine götürüldü. Antik kentin bütün bölümlerini gezen yabancı misafirler, burada kendi ülke bayraklarını açtı.
     Geziye katılan ve Trabzonspor forması giyen bir grup Türk öğrenci, yabancı misafirlere "Bize her yer Trabzon" şeklinde tezahürat yaptırdı.
     MAKÜ Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hasan Genç, gazetecilere yaptığı açıklamada, bilim şenliğine Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Bangladeş, Azerbaycan, İran, Bosna Hersek, Romanya, Belarus, Makedonya ve Türkiyeden akademisyen ve öğrencilerden oluşan 701 kişinin katıldığını söyledi.
     Kendisini "Burdurun gönüllü elçisi" saydığını, bu nedenle yabancı misafirlere kentin turistik yerlerini gezdirdiğini anlatan Genç, "Yabancı misafirler önce Burduru çok küçük bir şehir sanıyor ancak tarihi ve doğal güzelliklerini gördükten sonra ayrılırken çok üzülüyor ve yeniden gelmek istiyorlar" dedi.
     Bosna Hersekte İngilizce öğretmenliği yapan İrma Jasarevic de ilk kez geldiği Türkiyede çok iyi karşılandığını, insanların çok sıcakkanlı olduğunu kaydetti. Jasarevic, İnsuyu Mağarası ve Sagalassos Antik Kentinden çok etkilendiğini dile getirdi.
     Belarustaki bir üniversitede öğretim görevlisi olarak çalıştığını belirten Alena Lugovtsova, Türkiyeye birçok defa geldiğini, İstanbul, Ankara, Diyarbakır, Mersin ve Antalya gibi şehirleri gezdiğini, ilk kez geldiği Burduru ise çok beğendiğini ifade etti.
     Bangladeşteki bir kolejde öğretmenlik yaptığını belirten Rezaul Karim, özellikle İnsuyu Mağarasının "büyüleyici" olduğunu, kendisini çok heyecanladırdığını vurguladı.
     Gezi boyunca çok güzel anlar yaşadığını dile getiren Karim, "Ülkeme döndüğümde Türkiyenin güzelliklerini anlatacağım ve ziyaret etmelerini söyleyeceğim. Herkes buraya gelip bu güzellikleri görmeli" diye konuştu.
     Burdurda 6-8 Mayıs tarihlerinde düzenlenen 6. Uluslararası Bilim Şenliğinde katılımcılar, yaptıkları projeleri sergiledi.
    
     Muhabir: Gökmen Yüce
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Yabancı akademisyenler ve öğrencilere kültür turu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER