Yabancı konuklar Bigada

Yabancı konuklar Bigada


ÇANAKKALE (A.A) - Avrupa Birliği (AB) projesi kapsamında Romanya, Fransa, Letonya ve İspanyadan gelen 14 kişilik heyet, Dumlupınar Ortaokulunda düzenlenen programa katıldı.
     Okul Müdürü Nail Şevik, okul bahçesinde düzenlenen programda yaptığı konuşmada, Türkiye genelinde Ulusal Ajansa 1600 başvuru yapıldığını belirterek, ilk 250 proje arasına giren okulun, 23 bin avro hibe gelir elde ettiğini söyledi.
     Comenius Projesinin 2011 yılında başladığını ve gelecek yıl biteceğini belirten Şevik, Dumlupınar Ortaokulu olarak okulumuzu Avrupa düzeyinde eğitim veren bir kurum olması için birçok proje yürütmekteyiz. Projelerden biri olan Comenius projesiyle öğrencilere sağlıklı yaşam tarzı kazandırma, alkol, uyuşturucu ve sigara bağımlılığı gibi zararlı alışkanlıklardan uzaklaştırmayı hedefliyoruz. Okul eğitimini farklı sportif, sanatsal ve kültürel etkinliklerle öğrenci açısından daha ilgi çekici hale getirmek istiyoruz. En önemlisi Avrupa kültürleri arasında sağlıklı iletişim kuruyoruz. Biz de 2013 yılının nisan ayında Letonyaya gideceğiz diye konuştu.
     Romanyadan gelen Novaci İlköğretim Okulu öğretmeni Carmen Radoi de kültürler arası iletişim ve işbirliği içinde olduklarını belirterek, fiziksel aktivite ve iyi alışkanlıklar sunan projede yer almaktan dolayı mutlu olduklarını ifade etti.
     Radoi, çocukları fiziksel aktivite içerisine katmak için çalıştıklarını sözlerine ekledi.
     Dumlupınar Ortaokulu öğrencilerinin folklor gösterisi sunduğu programda, protokol üyeleri de yabancı konuklara çeşitli hediyeler verdi.
     Programa, Biga Kaymakamı Fatih Genel, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Cahit Aydın, öğretmenler ve veliler katıldı.
    
     Muhabir: Serten Akkaya/Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Yabancı konuklar Bigada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER