Yabancı öğrencilerin buruk bayram sevinci

Yabancı öğrencilerin buruk bayram sevinci -Bayramda ülkelerine gidemeyen çoğu Afganistan uyruklu 20 üniversite öğrencisi, Konyada yaşayan Afganistanlı bir ailenin evine konuk oldu -Bayramda ailelerinden binlerce kilometre uzakta olm


KONYA (A.A) - Sayed Khodaberdi Sadat - Bayramda ülkelerine gidemeyen çoğu Afganistan uyruklu 20 üniversite öğrencisi, Konyada kendilerini misafir eden Afganistanlı ailenin evinde bir araya gelerek memleket hasretini gidermeye çalıştı.
     Bayramı sevdiklerinden uzakta geçiren yabancı uyruklu öğrenciler Afganistandan Konyaya gelerek yerleşen yaklaşık 35 ailenin yaşadığı Tatlıcak Mahallesindeki bir eve konuk oldu.
     Öğrencileri misafir eden Afganistanlı ailenin reisi Ahmad Türkmenoğlu, davet ettiği öğrencilere, Afganistanda bayramda kurban etiyle pişirilen geleneksel yahni çorbası ve kurban eti ikram etti.
     Bayramı ailelerinden binlerce kilometre uzakta geçirmenin burukluğunu yaşayan öğrenciler, Ahmad Türkmenoğlunun bu daveti sayesinde bir arada bayramlaşıp sohbet ederek memleket hasretini gidermeye çalıştı.
    
     -6 bayramdır ailemden uzaktayım-
    
     Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde yüksek lisans yapan İzzetullah Zekki, Türkiyede kendilerini yabancı hissetmediklerini ancak herkesin bayram günlerinde kendi ailesinin yanında olmak istediğini, 6 yıldır Kurban Bayramını ailesinden uzakta geçirdiğini söyledi.
     Üniversite öğrencilerinden Kasım Sinci, bayram günlerini kitap okuyarak, kaldığı yurtta, kendisi gibi ülkesinden uzakta olan öğrencilerle bayramlaşarak geçirdiklerini dile getirdi.
     Bayram gibi özel günlerde kendilerini davet eden Konyadaki Afganistanlı ailelerin evlerinde Afganistan televizyonlarını izleme imkanı bulduklarını belirten Sinci, Ülkemizin televizyonlarını da izleyerek bir anlamda hasret gideriyoruz ancak Afganistanda durum pek iyi değil. Bayramda bile patlamalar yaşanıyor. En son bayramdaki patlamada 41 kişinin hayatını kaybettiği haberleri içimizi yaktı. Umarız ülkemizdeki kan ve gözyaşı, bir an önce son bulur dedi.
    
     -kendi evlerindeymiş gibi hissediyorlar-
    
     Ev sahibi Ahmad Türkmenoğlu ise Konyada öğrenim gören yabancı uyruklu öğrencileri her bayram evlerinde misafir ettiklerini belirterek, Öğrencileri bu özel günlerde evlerimizde ağırlamamız, onlar gibi bizleri de çok mutlu ediyor. Tabii ki onlar da ailelerini çok özlüyor. Buraya geldiklerinde sanki kendi evlerindeymiş gibi hissediyorlar. Biz de onların sayesinde doğduğumuz büyüdüğümüz toprakların özlemini bir nebze olsun gidermeye çalışıyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Murat Aslan
     Yayıncı: Ömer Erim Baştimar
<< Önceki Haber Yabancı öğrencilerin buruk bayram sevinci Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER