Yağışların oluşturduğu su birikintilerini sulak alan

Yağışların oluşturduğu su birikintilerini sulak alan sandılar -Şubat ayında Edremit Körfezinde etkili olan yağışlar sonucunda oluşan adeta göleti andıran su birikintileri, su kuşlarına ev sahipliği yapıyor (Görüntülü)


BALIKESİR (A.A) - Şubat ayında Edremit Körfezinde etkili olan yağışlar sonucunda oluşan adeta göleti andıran su birikintileri, su kuşlarına ev sahipliği yapıyor.
     Edremit Körfezinde ay boyunca aralıklarla etkili olan yağışlar, bölgedeki birçok yerleşim biriminde su baskınlarına, konutlarda zarara yol açtı.
     İzmir-Çanakkale karayolunun özellikle Edremit-Burhaniye arasında kalan bölümünde, yol kenarlarında göleti andıran görüntüler oluştu.
     Bu görüntüye su kuşları da aldandı ve su birikintilerini adeta mesken tuttu. Bazı bölümleri sazlıklarla kaplı su birikintileri, günlerdir kuşlara ev sahipliği yapıyor.
     Balıkçıl, ördek, martı ve flamingo gibi kuşların bulunduğu suyla kaplı alanlar, bölge halkı ile İzmir-Çanakkale yolunu kullananların ilgisini çekiyor. Birçok kişi, kuşları görüntülemeye çalışıyor.
    
     Muhabir: Hakan Firik
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Yağışların oluşturduğu su birikintilerini sulak alan Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER