Yalovada Hobim İşim Olsun projesi

Yalovada Hobim İşim Olsun projesi


YALOVA (A.A) - Yalovada Hobim İşim Olsun projesi kapsamında sabun yapmayı öğrenen kadınlar, sertifikalarını törenle aldı.
     Yalova Ticaret ve Sanayi Odası İl Kadın Girişimciler Kurulu, Yalova Belediyesi, Yalova Girişimci Kadınlar Derneği ve Sapo Sabunculuk ortaklığıyla düzenlenen Hobim İşim Olsun projesi kapsamında verilen kurslarla sabun yapmayı öğrenen kadınlar için sertifika töreni düzenlendi.
     Proje hakkında bilgi veren Yalova Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Rezzan Dikici, kadınların aile bütçelerine katkıda bulunmak amacıyla böyle bir proje geliştirdiklerini söyledi.
     Dikici, Doğu Marmara Kalkınma Ajansının desteğiyle Hobim İşim Olsun projesini hayata geçirdiklerini belirterek, şöyle konuştu:
     Evlerindeki hanımlarımızın herhangi bir iş yerine ihtiyaç duymadan sadece el becerilerini kullanarak ev ekonomilerine katkı sağlamalarını, bunun yanı sıra girişimci ruhlarının ortaya çıkmasını istedik. Bu projeye kokulu meyve sabunu diye başlamıştık ancak sonra ismini kokulu çiçek olarak değiştirdik. Bu, çiçek şehri Yalova ile de özdeşleşecek. Bunları güzel bir şekilde ticarete dönüştürecekler.
     Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal ise kursun sonunda güzel neticeler alınabileceğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:
     Ben bu işten umutluyum. Gerçekten ufku olan ve netice alınabilecek bir iş olarak görünüyor. Bundan sonrası için de daha somut adımlar atılmalı. Bunun için bir bilimsel kriterlerin belirlenmesi lazım. Bir rapor hazırlanmalı ve bunun için bir saha çalışması yapılmalı. Belediye olarak üzerimize ne düşerse yapmaya razıyız. Bu iş için emek veren herkese teşekkür ediyorum.
     Konuşmaların ardından protokol mensupları kursiyerlere sertifikalarını verdi.
    
     Muhabir: Nedim Güler / Cem Şan
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Yalovada Hobim İşim Olsun projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER