Yalovada tsunami fotoğrafları sergisi

Yalovada tsunami fotoğrafları sergisi


YALOVA (A.A) - Geçen yıl Japonyada meydana gelen deprem ve tsunami felaketinde çekilen fotoğraflardan oluşan Büyük Doğu Japonya Afetinin Dünü ve Bugünü konulu fotoğraf sergisi Yalovada açıldı.
     Türk Japon Dostluk Derneği, Japonya İstanbul Başkonsolosluğu ve Yalova Belediyesi işbirliğiyle Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen serginin açılışına, Japonyanın İstanbul Başkonsolosluğu Kültür Ataşesi Shiho İshikawa, Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, Türk Japon Dostluk Derneği Başkanı Dündar Tamer ve davetliler katıldı.
     Serginin açılışından sonra düzenlenen slayt gösterisi öncesi konuşan Tamer, 11 Mart 2011 günü Doğu Japonyayı vuran deprem ve tsunamide 15 bin 841 kişi hayatını kaybetti. 3 bin 490 kişi ise kayboldu. Bu sergide bilançosu bu denli ağır olan afetin ve sonrasının fotoğrafları yer alıyor dedi.
     Japonyanın deprem ve tsunami nedeniyle oluşan zararın ortadan kaldırılması için geceli gündüzlü bir çalışma ortaya koyduğunu dile getiren İstanbul Başkonsolosluğu Kültür Ataşesi Shiho İshikawa ise sergide afetten hemen sonra ve daha sonra yapılan çalışmalarla gelinen durumun gösterildiğini iletti.
     Koçal ise her iki ülkenin ortak acıları paylaştığına vurgu yaptı. Koçal, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi sonrasında Türk halkının yardımına koşan Japon halkına teşekkür ederek, şunları söyledi:
     Ortak acı, ortak duygusallıkları da beraberinde getiriyor. Japonya, her ne kadar bu felaketlere alışmış ve hazır görünse de afetin ne boyutunu ne de etkilerini tahmin etmek mümkün. Japonyada 20 bine yakın kişinin öleceği bir depremin boyutunu varın siz tahmin edin. Depremin acılarını yaşamış bir il olarak sizi çok iyi anlıyoruz. Kaldı ki, 17 Ağustos sonrasında Yalovaya koşan ve bize o zor günlerde yardım eden Japon halkına da sonsuz şükranlarımızı bir kez daha iletiyoruz.
     Sergi, 3 gün gezilebilecek.
    
     Muhabir: Nedim Güler
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Yalovada tsunami fotoğrafları sergisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER