Yalovadan kısa kısa

Yalovadan kısa kısa -Bilişim OSB kamulaştırma toplantısı yapıldı


YALOVA (A.A) - Yalovada kurulması düşünülen Bilişim İhtisas OSBnin kamulaştırma toplantısı yapıldı.
     Yalova merkeze bağlı Kazımiye köyünde 310 dönüm alanda kurulacak Bilişim OSBnin kamulaştırma çalışmaları başladı. Çalışmalar kapsamında oluşturulan uzlaşma komisyonu Yalova Belediye Meclis Salonunda düzenlenen toplantıda arazi sahibi köylülerle masaya oturdu. 96 hak sahibinin bulunduğu araziyle ilgili yapılan kamulaştırma toplantısında köylülerin çoğunluğu arazilerini satmamak istediklerini dile getirdi.
     Toplantı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Uzlaşma Komisyonu Üyesi Adem Gülsün, bundan sonraki yaşanacak süreci şöyle anlattı:
     Arazi sahiplerinin taleplerini dinledik. Biz uzlaşma komisyonuyuz. Göründüğü gibi bir uzlaşma olmadı. Bununla ilgili olarak yarın komisyon üyeleri toplanarak karar verecek. Ya yeniden bir toplantı yapılacak ya da uzlaşılamadı raporu hazırlanacak. Büyük ihtimal uzlaşılamadı raporu hazırlanır. Ondan sonraki süreçte de konu mahkemeye gidecek. Mahkeme bu yerlerde tespitler yaparak fiyatları belirleyecek. Belirlenen fiyatlar arazi sahiplerinin banka hesaplarına yatırılacak.
    
     -Güneyköylüler beraat etti-
    
     Yalova merkeze bağlı Güneyköyde kurulmak istenen taşocağına karşı 2012nin Ocak ayında yapılan protestodan sonra şirketin eşyalarına zarar vermekle suçlanan ve aralarında muhtar Alpay Tekin ile Yalova Ziraat Odası Başkanı Şaban Beşlinin de olduğu 7 sanık beraat etti.
     Taşocağına ait alet ve edevata zarar vermek suçlamasıyla açılan dava, 2. Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü. Davada sanıkların tek tek ifadeleri alındı. Daha sonra mağdur Şevket Aksoy, şikayetini geri çektiğini beyan etti. Şikayetin geri çekilmesi üzerine hakim davanın düşürülmesine karar verdi.
    
     -Yalovada günde 2 bin 860 litre süt dağıtılacak-
    
     Ülke genelinde uygulamaya konan, Okul Sütü Programı kapsamında Yalovada oluşturulan İl Okul Sütü Komisyonu, yılın ilk toplantısını gerçekleştirdi.
     Valilik Toplantı Salonunda Vali Yardımcısı Ergün Güngör başkanlığında bir araya gelen komisyon, Yalovada 14 bin 301 öğrenciye süt dağıtılacağını bildirdi. Bakanlıkların konuyla ilgili düzenlediği toplantılara katıldıklarını belirten Güngör, okul müdürlerinin de yapılacak dağıtımla ilgili bilgilendirildiklerini söyledi.
     Okullarda süt dağıtımlarının ikinci yarıyılda başlayacağını söyleyen Güngör, belirlenen günlerde Yalovada günde 2 bin 860 litre süt dağıtılacağını ifade etti.
    
     Muhabir: Erhan Erdoğan
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Yalovadan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER