Yalovadan kısa kısa

Yalovadan kısa kısa


YALOVA (A.A) - Yalova Kadın, Eğitim, Kültür, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Halk Sağlığı İl Müdürülüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği Obezite ile Mücadele projesi tanıtıldı.
     Yalova Valisi Esengül Civelek, bir oteldeki tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, obezitenin bir halk sağlığı sorunu olarak kabul edildiğini söyledi.
     Obezite ile ilgili farkındalık yaratmanın önemine değinen Civelek, Obezite ile mücadele için tolumu bilgilendirici ve farkındalık yaratıcı çalışmalara da ihtiyaç duyuyoruz. Obezite ile mücadele projesini hazırlayan ve müştereken yürütecek olan tüm taraflara bir halk sağlığı sorunu olan obezite ile mücadelede gösterdikleri hassasiyetten ötürü kutluyor, teşekkür ediyorum. Mazeret üretmeyelim. Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Gençlik Spor İl Müdürlüklerinin bizler için hazırladıkları programlardan faydalanalım diye konuştu.
     Dernek Başkanı Mukadder Silahtaroğlu da obeziteye dikkat çekmek istediklerini belirerek, Yeni bir sosyal projeyi başlatmanın sevincini yaşıyoruz. Uzun soluklu bir proje olmasını hedeflediğimiz Obezite ile Mücadele projesini kadınların hizmetine sunduk dedi.
     Konuşmaların ardından da katılımcı kadınlara tek tek vücut kitle indeksi, metabolizma ölçümü, su ve kas kitlesi ölçümleri yapıldı.
    
     -Yalova Seyahat otobüslerine servis plakası-
    
     Yalova Belediyesi tarafından düzenlenen törenle Yalova Seyahat adlı firmanın servis işi yapan otobüslerine servis plakası takıldı.
     Yalova Atatürk Stadyumu karşısında bulunan boş alanda düzenlenen törende, Yalova Seyahatin servis işi yapan araçlarına servisçilik belgesi ve S plaka teslimi gerçekleştirildi.
     Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Nurettin Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, korsan servise izin vermeyeceklerini belirtti. Yılmaz, Yalovada nasıl öğrenci hizmetleri servisle yapılıyorsa personel hizmetleri de böyle olacak. Yalovada hiç kimse korsan taşımacılık yapamaz. Bundan sonra korsan taşımacılık yapanlara asla ve asla müsaade etmeyeceğiz. Yapanlar hakkında yasal olarak ne gerekiyorsa yapılacaktır ifadelerini kullandı.
     Yalova Seyahat Başkanı Yıldıray Güldür ise Yasalar ve kanunlara uymak mecburiyetindeyiz. Biz de buna uyduk dedi.
    
     Muhabir: Erhan Erdoğan / Halil İbrahim Başer
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Yalovadan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER