Yalovanın hedefi yılda 2 milyon turist

Yalovanın hedefi yılda 2 milyon turist -Belediye Başkanı Koçal: -Bu proje Yalovanın bel kemiği. Projenin hedefi 2 milyon turist, yılda 500 milyon dolar kent ekonomisine katkı sağlamak


YALOVA (A.A) - Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, eski arboretum alanında yapılması planlanan projeyle ilgili, Bu proje Yalovanın bel kemiği. Projenin hedefi 2 milyon turist, yılda 500 milyon dolar kent ekonomisine katkı sağlamak dedi.
     Koçal, düzenlediği basın toplantısında, 29 Mart Cuma gününden itibaren seçime kadar seri açılışlar gerçekleştireceklerini ifade ederek, 54 açılış yapacaklarını söyledi.
     Her Cuma bir açılış olacağını dile getiren Koçal, Bazı haftalar birden fazla da açılış yapabiliriz. Bunların hizmete sokacağız ama törensel organizasyonunu yapmayacağız. Çünkü töreni sayın Başbakanımızın katılacağı toplu bir açılışla gerçekleştireceğiz diye konuştu.
     İlk olarak Cuma günü düzenleme çalışması yapılan Gazipaşa Caddesinin açılışını gerçekleştireceklerini belirten Koçal, bayat ekmeklerin toplanmasıyla ilgili hazırlanan projeyi de tanıttı.
     Turizm tesisleri kurulması düşünülen eski arboretum alanında alınan mahkeme kararını da değerlendiren Koçal, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Arboretum ile ilgili sıkıntı aşılıyor. Burada mahkeme bazı nedenlerle imar planındaki inşaat yüksekliğini iptal etmişti. İnşallah kışa girmeden orada 30dan fazla katlı 5 yıldızlı, kongre merkezli bir otelin temeli atılır. Problem yok. Turizm projesi başlayacak.
     Projenin kent için önemli olduğuna değinen Koçal, Bu proje Yalovanın bel kemiği. Projenin hedefi 2 milyon turist, yılda 500 milyon dolar kent ekonomisine katkı sağlamak. Buna kimse dur diyemez ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Erhan Erdoğan / İsmail Ersan
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Yalovanın hedefi yılda 2 milyon turist Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER