Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Özsümer:

Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Özsümer: -"Yalova Lisesi bahçesinin belediye ile alakası yoktur"


YALOVA (A.A) - Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özsümer, Yalova Lisesi bahçesinin imara açıldığı iddialarına ilişkin, "Yalova Lisesi bahçesinin belediye ile alakası yoktur" dedi.
     Özsümer, yaptığı yazılı açıklamada, Yalova Lisesi bahçesinin Yalova Belediye Meclisinin aldığı kararla imara açıldığı ve satıldığı haberlerinin gerçeği yansıtmadığını belirtti.
     Yalova Lisesi bahçesindeki prefabrike binaların sorumluluğunun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne ait olduğunu anlatan Özsümer, şunları kaydetti:
     "Bu alanın tapusu eğitim alanı olarak ilgili müdürlükte bulunmaktadır. Tapusu elinde olan müdürlük, Yalova Belediyesinden tapulu arazisi üzerinde gençlik merkezi yapmak için emsal ve yükseklik talebinde bulunmuştur. Belediye Meclisimiz, prefabrike yapıların olduğu alana 2 kat imar vermiştir. Bu alan Yalova Belediyesinin ya da Yalova Lisesinin malı değildir. Belediyenin alakası olmadığı bir konu, çarpıtılarak ve yanlış yönlendirmelerle halka aksettiriliyor. Yalova Lisesi bahçesinin belediye ile alakası yoktur. Konunun muhatabı; Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim İl Müdürlüğüdür. İki kurum aralarında, soruna ilişkin görüş alışverişinde bulunabilir."
     Yalova Lisesi bahçesinde ağaçların kesilmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığını da dile getiren Özsümer, "Ben Yalova Lisesinde okumuş ve bahçesindeki ağaçların dikiminde yer almış biriyim. Ağaçların dikimine de emek verdim. Bu ağaçların kesilmesine ilk karşı gelenlerden olurum. Ancak, ağaçlık alanda yapılacak bir imar durumu yok. Talep edilen ve eğitim verilecek tesis olarak yapılması planlanan yer, şu an prefabrike binaların olduğu yerdir. Bu alanın tapusu da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü-ne aittir dedi.
    
     Muhabir: Erhan Erdoğan
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Özsümer: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER