Yalova Belediye Başkanı Koçal:

Yalova Belediye Başkanı Koçal: -Bunların tek derdi bu yatırımın bizim dönemimizde Yalovaya kazandırılmasının önüne geçmek


YALOVA (A.A) - Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, Bunların tek derdi bu yatırımın bizim dönemimizde Yalovaya kazandırılmasının önüne geçmek dedi.
     Koçal, gazetecilere yaptığı açıklamada, eski arboretum alanına yapılması planlanan turizm tesisi ile ilgili çıkılan 2 ihaleye katılımın olmadığını söyledi.
     Üçüncü ihaleye de katılım olmaması halinde ihalenin şeklini değiştireceklerini belirten Koçal, Belki yatırımcıya buradaki yatırımın hacmi büyük geliyor olabilir. 130-140 milyon TLlik bir yatırım. Hemen gel yatırım yap denilecek bir rakam değil. Mutlaka yatırımcılar burada ciddi analizler yapacaklardır. Türkiyede bu tip büyük yatırımlar hemen 1 ihalede sonuçlanmıyor. Ama bizim konseptimizde bir değişikliğe ihtiyaç varsa bunu yaparız. Ya da ufalmamız gerekiyorsa da ufalırız. Bir şekilde bunu yapacağız dedi.
     AK Partililerin ihale ile ilgili mahkeme açmasını da değerlendiren Koçal, sözlerini şöyle sürdürdü:
     AK Partinin tutumu ihale sürecini olumsuz etkilemiş olabilir. AK Parti İl Başkanı Burayı mahkemeye verdik diye açıklama yapıyor. Yatırımcılar burada ne olduğunu bilmedikleri için korkmuş olabilir. Oysa mahkemeye verilen konu imar durumu ve emsalle ilgilidir. Ama yine de bu açıklamalar kafaları karıştırır. Bu kamuya zarar veriyor. Sanmıyorum ama mahkeme onları haklı görürse misal olarak buraya bin odalı yerine 400 odalı bir otel yapılması anlamına gelecektir. Bunun kime ne faydası vardır- Hem Yalovadaki turizm kapasitesini ufaltmak gibi bir ihanetin sorumlusu olacaklar hem de bununla ilgili oluşacak olan satış değeri 10 liraysa 4 liraya düşecek. Bunların tek derdi bu yatırımın bizim dönemimizde Yalovaya kazandırılmasının önüne geçmek.
    
     Muhabir: Erhan Erdoğan / Cem Şan
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber Yalova Belediye Başkanı Koçal: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER