Yalova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı

Yalova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mutlu: -Yalovadaki esnaflarımızın yüzde 40ı çalışabilecekleri bir iş bulsalar esnaflığı bırakırlar


YALOVA (A.A) - Yalova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Mutlu, Yalovadaki esnaflarımızın yüzde 40ı çalışabilecekleri bir iş bulsalar esnaflığı bırakırlar dedi.
     Mutlu, yaptığı açıklamada, esnafın durumuyla ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Yalovanın en büyük sorunun istihdam olarak nitelendiren Mutlu, uzun yıllardır istihdama katkı sağlayacak yatırımların Yalovaya gelmediğine dikkat çekti.
     Şehirdeki esnafların birçoğunun iş bulamadığı için mecburiyetten esnaflığı seçtiğini belirten Mutlu, Esnaflarımızın yüzde 40ı çalışabilecekleri bir iş bulsalar esnaflığı bırakırlar. Çaresizlikten esnaf olmuşlar. Ailesinden destekler alarak esnaflığa başlıyorlar. Para da kazanamıyor. Daha kötü bir vaziyete düşüyorlar diye konuştu.
     Yalovadaki esnaf sayısının da fazlalığını buna bağlayan Mutlu, ilde istihdam yaratacak yatırımların hayata geçmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Erhan Erdoğan
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber Yalova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER