Yalova Valisi Civelek:

Yalova Valisi Civelek: -Tüm dünyada korunmaya muhtaç çocuklar için tercih edilen en iyi bakım şekli ülkemizde de olduğu gibi koruyucu aile bakımıdır


YALOVA (A.A) - Yalova Valisi Esengül Civelek, Tüm dünyada korunmaya muhtaç çocuklar için tercih edilen en iyi bakım şekli ülkemizde de olduğu gibi koruyucu aile bakımıdır dedi.
     Civelek, bir oteldeki Gönül Elçileri Projesi tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, projenin, çocukların geleceğine yönelik atılan büyük bir adım olduğunu söyledi.
     Koruyucu aile bakımının gelişmiş ülkelerde en çok tercih edilen bir model olduğunu dile getiren Civelek, şöyle devam etti:
     Proje kapsamında gönül elçilerimiz öncelikli olarak korunmaya muhtaç çocuklarımız için gerçekleştirilen koruyu aile hizmetleri çalışmalarımızda bizlerle birlikte olacaklar. Yapılan bilimsel çalışmalar şartlar ne kadar mükemmel iyi olursa olsun, kurum bakımı altındaki çocuklarımızın koruyucu aile yanında ve öz ailesi yanında yaşayan çocuklarımıza göre daha fazla davranış ve duygusal sorunlar yaşadığını ortaya koymaktadır.
     Civelek, gelişmiş ülkelerde korunmaya muhtaç çocukların yüzde 75inin koruyucu ailelerin yanında yaşadığını belirterek, şunları söyledi:
     Tüm dünyada korunmaya muhtaç çocuklar için tercih edilen en iyi bakım şekli ülkemizde de olduğu gibi koruyucu aile bakımıdır. Dolayısıyla bu hizmetlerimizin tanıtılmasında biz gönül elçilerine ihtiyaç duyuyoruz. Her çocuk şefkatle sevilmeye, okşanmaya, ihtiyaçlarının karşılanmasına ve sıcak bir aile ortamında yaşamaya hak sahibidir. Koruma ve bakım altındaki çocuklarımızın sağlıklı gelişebilmesi için onları sevecek, koruyacak, destekleyecek, onlara güven verecek, onlara sosyal ve maddi gereksinimlerini karşılayacak sıcak bir aile ortamı yaratabilmemiz ülke geleceğimiz açısından da büyük önem arz etmektedir.
     Yalovalı vatandaşlardan bu konuda destek beklediğini belirten Civelek, 33 yıldır toplumun tüm dezavantajlı gruplarıyla gönüllülük esaslı bir arada olan ben, bu süreçte yaşadığım haz ve mutlulukla diyorum ki; biz hep birlikte koruma ve bakım altındaki çocuklarımızın hayatında fark yaratalım. Yüreklerinde umutlarını büyütelim. Sıcak bir aile ortamında olmalarını sağlayalım. Bu sevinci, bu mutluluğu hep birlikte yaşayalım. Desteklerinizi bekliyorum diye konuştu.
     Ardından Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Arif Laçin, Koruyucu Aile Hizmeti konusunda bir sunum yaptı.
    
     Muhabir: Erhan Erdoğan / Halil İbrahim Başer
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Yalova Valisi Civelek: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER