Uşak Ticaret Borsası Başkanı Sezer:

Uşak Ticaret Borsası Başkanı Sezer: Uşakın ekonomisinin battaniye ve tekstilden ibaret olduğu yönündeki algı doğru değil


UŞAK (A.A) - Uşak Ticaret Borsası (UTB) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sezer, Uşak ekonomisinin battaniye ve tekstilden ibaret olduğu yönündeki algının doğru olmadığını söyledi.
     Sezer, düzenlediği basın toplantısında, UTBde bir yıl öncesine göre işlem hacminde yüzde 30luk artış yaşandığını belirterek, şöyle konuştu:
     Uşakın ekonomisinin battaniye ve tekstilden ibaret olduğu yönünde bir algı var. Bu algı doğru değil. Çünkü bir çok sektör il ekonomisine katkılar sağlıyor. Tarım sektörü bunların en başında geliyor. İlimiz hububat üretiminde önemli bir merkez durumunda. Örneğin ülkemizdeki leblebilik nohut üretiminin yaklaşık yüzde 55ini ilimiz karşılıyor. Haftada borsamızda işlem gören hububat miktarı yaklaşık 5 milyon lira değerindedir. Bu ciddi bir rakamdır. Bu döngü üyelerimize ve köylümüze ekonomik katkı sağlıyor. 2012 yılında borsamızda işlem gören hububat ve gıda ürünleri miktarı 346 milyon liradır. Bu rakam bir yıl önce 274 milyon liraydı. 2013de de borsamızdaki işlem hacminin artacağını ümit ediyoruz.
     Uşakta bugüne kadar sadece Uşak Halısı için coğrafi işaret belgesi aldığını ve bu belgeye sahip ürün sayısının artmasının kente katkı sağlayacağına inandıklarını kaydeden Sezer, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Borsa olarak, Ağaçbeyli yöremize has mercimek, Eşme yöremize has sarı mercimek ile beyaz börülcenin coğrafi işaret belgesini almak için müracaat ettik. Bu işlemler yaklaşık iki yıl sürüyor. Bu belgeyi aldığımızda bu ürünlerin hileli üretimi ve taklidi gibi durumlara müdahale edilip yaptırım uygulanabiliyor. Amacımız yöremize has bu ürünlerimizi korumak, üretimini arttırmaktır.
     Sezer 3 Şubatta yapılacak genel kurulda Borsa Başkanlığına yeniden aday olacağını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Soner Kılınç / Ali Korkmaz
     Yayıncı: Tolga Albay
<< Önceki Haber Uşak Ticaret Borsası Başkanı Sezer: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER