Yalova Ziraat Odası Başkanı Beşli:

Yalova Ziraat Odası Başkanı Beşli: -Yalova genelinde bu yıl 300 ton Yalova Pembesi cinsi domates üretiminin olacağını öngörüyoruz


YALOVA (A.A) - Yalova Ziraat Odası Başkanı Şaban Beşli, Yalova genelinde bu yıl 300 ton Yalova Pembesi cinsi domates üretiminin olacağını öngörüyoruz dedi.
     Şaban Beşli, gazetecilere yaptığı açıklamada, tamamen yerli tohumdan olan Yalova Pembesi adlı domatesin üretimini artırdıklarını söyledi.
     2010da bu türün ilde üretiminin yaygınlaştırılması için çalışmalara başlandığını hatırlatan Beşli, şöyle konuştu:
     Bu sene domatesi eken para kazanacak. Yalova genelinde bu yıl 300 ton Yalova Pembesi üretiminin olacağını öngörüyoruz. Bu yıl 150 bin fide dağıttık. Şu anda fideler çiçekte. 15-20 gün sonra ürün vermeye başlar. Ekim, Kasıma kadar da ürün verir. Üretimi yüzde 300 arttırdık. Hayriye Köyüne 50 bin fide verdik. Geçen sene iyi bir tonaj yoktu. Sadece Hayriye köyünden bu yıl 100 ton ürün çıkar.
     Merkezde Sugören, Çukurköy, Dereköy, Kazımiye, Soğucak, Kirazlı köylerinde de domates fidesi dikildiğine belirten Beşli, bu domatesin kilosunun 2 liradan alıcı bulduğunu kaydetti.
     Domatesin tadı nedeniyle beğenildiğini, bu yüzden de talebin çok olduğunu ifade eden Beşli, bunun yanı sıra yine yerli ürün olan kıl bibere de önem verdiklerini bildirdi.
     50 bin kıl biber tohumunu çiftçilere verdiklerini kaydeden Beşli, Bu haftaya nasip olursa köylere giderek ürünleri resimleyeceğiz. Ama bu yıl kıl biberde istediğimiz verimi yakalayamadık. Tohumları ince olduğu için çok boş çıktı. Seneye tohumu yükselteceğiz diye konuştu.
    
     Muhabir : Erhan Erdoğan
     Yayıncı : Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Yalova Ziraat Odası Başkanı Beşli: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER