Yanan 835 hektar alan yeniden ağaçlandırılacak

Yanan 835 hektar alan yeniden ağaçlandırılacak


KARABÜK (A.A) - Karabük Valisi İzzettin Küçük, Toprakcuma mevkisinde yangından zarar gören 835 hektarlık alanın yeniden ağaçlandırılacağını bildirdi.
     Küçük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 8 ay önce meydana gelen orman yanınında Toprakcuma mevkisinde 835 hektarlık alanın zarar gördüğünü hatırlatarak, yanan alanda kısa bir süre içinde üretim çalışmalarının yapıldığını, toprak işlemesinin bitirildiğini ve sahanın ekim dikim çalışmalarına hazır hale getirildiğini söyledi.
     Çalışmalar esnasında ayrıca 5 kilometre yeni yol, 2 kilometre traktör yolu, 6,5 kilometre sanat yapısı ve 6,5 kilometre üst yapı tesisinin yapıldığını aktaran Küçük, şöyle konuştu:
     Bu alanda Batı Karadeniz Bölgesinde ilk defa uygulanacak olan Yanan Alanların Rehabilitasyonu ve Yangına Dayanıklı Ormanlar Kurma Tesisi Projesi (YARDOP) hayata geçirildi. Bu proje, yöremiz ormancılığında bir ilk olacaktır. Bölgede, hem ekolojik dengeyi koruyup biyolojik çeşitliliği artıran, hem de zoolojiye zarar vermeyen, ekonomik, ekolojik ve sosyal fonksiyonu olan bir projeyi hayata geçiriyoruz. YARDOP projesi, hem ekolojik, hem biyolojik çeşitlilik ve sosyal yönü olan bir projedir.
     Küçük, kısa bir sürede ekim ve dikim çalışmalarına başlayacaklarını vurgulayarak, 800 bin fidan dikimi ve 3 bin tokum ekimi yapacaklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Ahmet Özler
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Yanan 835 hektar alan yeniden ağaçlandırılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER