Yapı teknolojilerindeki son gelişmeler SDÜde ele

Yapı teknolojilerindeki son gelişmeler SDÜde ele alındı -Süleyman Demirel Üniversitesi tarafından düzenlenen Uluslararası Yapı Kongresi başladı


ISPARTA (A.A) - Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) tarafından düzenlenen Uluslararası Yapı Kongresi başladı.
     Teknik Eğitim Fakültesi ev sahipliğinde Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezinde gerçekleştirilen kongrenin açılışında konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İskender Akkurt, kongere ile yeni akademik gelişmelerin tartışılması, yeni teknolojilerin tüm sektöre duyurulması ve böylece yeni ufukların açılmasının hedeflendiğini söyledi.
     Üniversitelerin akademik faaliyetlerinin yanı sıra bilimsel çalışmalar yapan ve bu çalışmaların kamuoyuna sunulmasına imkan veren yapılar olduğunu belirten Akkurt, SDÜnün öğrenci sayısı ve proje başarılarıyla üniversiteler arasında ilk sıralarda yer alan, saygın ve uluslararası platformda ismini duyurmuş bir üniversite olduğunu vurguladı.
     Teknik Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kemal Yakut da dünyada giderek artan şiddetli deprem, sel gibi felaketlerin, yapıyı ve onu oluşturan teknolojileri insan yaşamında daha da önemli kılmaya başladığına dikkati çekti.
     Hayatın yaşanabilir hale getirilmesinin yanı sıra konforlu yaşam standardına kavuşabilmenin yeni ve üstün teknolojik donanımlarla mümkün olabileceğini ifade eden Yakut, şunları kaydetti:
     Yapı sektörünün canlandırılması ile pek çok sektör aktif hale gelmektedir. Böylece ülke ekonomisinin canlanması mümkün olabilmektedir. Yani bu durum ekonomik kalkınma ve gelir dağılımında adalet ve yaygınlaşma demektir. Neredeyse ülkemizin yarısına yakın yapılaşmasının yeniden kurulacağı Kentsel Dönüşüm Projesinin başladığı bugünler, kongreye daha bir anlam katıyor.
     Kongrede deprem, hidrolik, geoteknik, ulaştırma, mekanik, betonarme, onarım ve güçlendirme, çelik ve ahşap yapılar, yapı malzemeleri, beton, iç mimarlık, restorasyon, şehircilik, mimarlık ve sürdürebilir yapılar gibi sektörde önemli paya sahip olan konularla ilgili yapılan çalışmalara ve teknolojik gelişmelere yer verilerek.
     Yaklaşık 102 bildirinin sunulacağı kongre, 13 Ekim Cumartesi günü sona erecek.
    
     Muhabir: Mehmet Erbek
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Yapı teknolojilerindeki son gelişmeler SDÜde ele Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER