Yaralı yavru yaban keçisi tedavi edildi

Yaralı yavru yaban keçisi tedavi edildi -Silifkede çoban köpeğinin yaraladığı yavru yaban keçisi, tedavi edildikten sonra doğal ortamına bırakıldı


MERSİN (A.A) - Mersinin Silifke ilçesinde çoban köpeğinin yaraladığı yavru yaban keçisi, tedavi edildikten sonra doğaya bırakıldı.
     Alınan bilgiye göre, çobanlık yapan Ali Öksüz, keçilerini dağlık kesimde otlatırken dağ keçisi sürüsüyle karşılaştı. Bu sırada sürüsünün başında bulunan çoban köpeği, dağ keçisi sürüsüne saldırarak, 1 yavru keçiyi yaraladı.
     Çoban Öksüz, köpeğinin zarar verdiği yavru dağ keçisini köye getirip, durumu İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkililerine bildirdi.
     Köye gelen veterinerler Ömer Gökselli ve Yalçın Kalan tarafından gerekli tedavisi yapılan yavru yaban keçisi ise daha sonra doğal yaşam ortamına bırakıldı.
     Veteriner Ömer Gökselli, tedavinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, çoban köpeğinin yavru yaban keçisini tavşan sanıp saldırmış olabileceğini tahmin ettiklerini söyledi.
     2 aylık olduğu düşünülen yaralı yaban keçisinin önce muayenesini yaptıklarını belirten Gökselli, Yaraları tespit edip, ne yapacağımıza karar verdik. Enfeksiyon kapmaması için gerekli müdahaleyi yaptık ve yaralarına dikişlerini attık. Yaranın mikrop kapmaması için antibiyotiğini yaptık dedi.
    
     Muhabir: Hüseyin Haskan/Kerem Kocalar/Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Yaralı yavru yaban keçisi tedavi edildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER