Yarbaşı beldesinde kilim dokuma kursu açıldı

Yarbaşı beldesinde kilim dokuma kursu açıldı


OSMANİYE (A.A) - Düziçinin Yarbaşı beldesinde kilim dokuma kursu açıldı.
     Düziçi Halk Eğitim Merkezi Müdürü Battal Gazi Kargan, AA muhabrine yaptığı açıklamada, istihdama yönelik kursların açılmasına önem verdiklerini söyledi.
     Halk Eğitim Merkezinin sadece biçki dikiş kursu açan bir merkez olmadığını belirten Kargan, İstihdama yönelik kurslara ağırlık veriyoruz. Bu sebeple İŞKUR, SODES ve Belediyelerle her türlü kurs açmaya hazırız. Bu imajı kırmaya çalışıyoruz. Bunu da büyük ölçüde başardık. Şu an istihdama yönelik kurslarımız devam ediyor dedi.
     Kargan, kilim dokuma kursunda 25 bayanın eğitim gördüğünü kaydetti.
     Yarbaşı Belediye Başkanı Mustafa Önal da, kursların belde insanına faydası olduğunu belirterek, Her kursta 21 bayan olmak üzere 6 kurs sonunda 126 bayan kilim dokuma ustası oldu. Kilimcilik bakımından çok önemli bir işgücü potansiyeline kavuşuyoruz. Sofralık salamura zeytincilik kursu açtık. Hem zeytincilik kursu hem de kilim kursuna devam eden 3 mahallemizden yaklaşık 200 bayan kursiyerimiz oldu. İşi öğrendiler ekonomik olarak ailelerine katkıları oldu ve olmaya da devam edecek.Her kursiyer evine bir kilim tezgahı alarak evinde kilim dokuyup istediği yere satabilir diye konuştu.
     Önal, Karatepe Kilim Kooperatifinin dokunan kilimleri almayı taahhüt ettiğine dikkati çekti.
    
     Muhabir: Mustafa Demirbaş / Ümit Kahrıman
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Yarbaşı beldesinde kilim dokuma kursu açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER