Yarım kalan yol sürücülere zor anlar

Yarım kalan yol sürücülere zor anlar yaşatıyor -Gaziantepin Nizip ilçesinde Karayolları Genel Müdürlüğü ile tarla sahiplerinin anlaşamaması nedeniyle yapımı yarım kalan otoyolda tek yönlü sağlanan trafik akışı, sürücülere zor anlar


GAZİANTEP (A.A) - Nizip ilçesinde Karayolları Genel Müdürlüğü ile tarla sahiplerinin anlaşamaması nedeniyle yapımı yarım kalan otoyolda tek yönlü sağlanan trafik akışı, sürücülere zor anlar yaşatıyor.
     Gaziantep-Şanlıurfa otoyolunda meydana gelen kazaların azaltılması nedeniyle Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan ve geçen yıl kısmen tamamlanarak trafiğe açılan Dutlu Köprülü Kavşağı ile Nizip ilçe merkezi arasında bağlantısı bulunan duble yolun bir bölümü bazı tarla sahipleriyle anlaşmaya varılamaması nedeniyle tamamlanamadı.
     Tarafların anlaşamaması üzerine Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından mahkemeye taşınan ve tek yönlü trafik akışının sağlandığı yolu kullanan sürücüler duruma tepki gösterdi.
     Nizip Belediye Başkan Yardımcısı Latif Karadağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede meydana gelen kazaların azaltılması amacıyla başlatılan otoyol projesinin kavşak, alt geçit ve üst geçit olmadan ihale edildiğini, inşaat aşamasında belediye olarak projeye müdahil olduklarını, hemzemin geçit yerine köprülü kavşak yapılması için projenin değiştirildiğini söyledi.
     Çalışmalar kapsamında iki vatandaşa ait arazi işleminin tamamlanmadığının fark edildiğini ifade eden Karadağ, şunları kaydetti:
     Bu aşamadan sonra duble yolun geçtiği iki arazi sahipleri ile diyaloğa geçildi. Ancak, arazi sahipleri uzlaşmaya yanaşmadı. Bu iki vatandaşın mülkiyetiyle ilgili mahkeme süreci devam ediyor. Mahkemenin sonuçlanması üzerine yolun yapılmayan kısmı da hizmete girecektir.
     Yarım kalan yolda ilerlemekte güçlük çektiklerini söyleyen sürücüler de, Yola girdiğimizde çift yönlü olarak görülüyor, ancak biraz ilerlediğimizde gördüğümüz manzara bizleri şaşırtıyor. Bu büyük hizmetin yarım kalması iyi bir şey değil diyerek yetkililerden yardım istediklerini söylediler.
    
     Muhabir: İrfan Aydoğdu
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Yarım kalan yol sürücülere zor anlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER