Yaşlı çiftin yürek burkan dramı

Yaşlı çiftin yürek burkan dramı -Mersin merkeze 15 kilometre uzaklıkta bir tarlanın ortasında halı, odun, naylon parçaları ve sazlarla yaptıkları barakada yaşam mücadelesi veren yaşlı çiftin durumu, yürekleri sızlatıyor -Sokak köpekler


MERSİN (A.A) - Zuhal Uzundere Kocalar - Mersin merkeze 15 kilometre uzaklıktaki tarlanın ortasında halı, odun, naylon parçaları ve sazlarla yaptıkları barakada yaşam mücadelesi veren yaşlı çiftin durumu, yürekleri sızlatıyor.
     Merkez Toroslar ilçesine bağlı Bahçeciler Mahallesindeki sokak köpekleri ve tavuklarla bir arada yaşayan, kendilerini ifade etmekte güçlük çeken ve dini nikahlı olan Duran Yıldız (75) ve Şerife Aslan (62) çifti, su, elektrik, banyo ve tuvaletin olmadığı, çamur içindeki barakada adeta yaşam mücadelesi veriyor.
     Biriktirdikleri yağmur sularıyla banyo yapıp, çamaşır ve bulaşıklarını da yine yağmur sularıyla yıkayan çift, komşularının yaptıkları yardımlarla hayatlarını sürdürüyor, kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.
     Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1 oğlu olduğunu ancak kendisiyle ilgilenmediğini belirterek, Uzun zamandır yaptığım bu barakada yaşıyorum. Bize yardım etsinler dedi.
     Aslan ise çocukları olmasına rağmen kendisine bakmadığını, arayıp sormadığını savunarak, çok zor şartlarda yaşadığını söyledi.
     Barakaya kurdukları sobada veya küçük tüpte yemek yaptığını, soğuk yağmur suyu ile banyo yaptığını ağlayarak anlatan Aslan, şöyle konuştu:
     Biraz önce su olmadığı için yağmur sularıyla banyo yaptım. Hava da soğuk su da. Burada köpeklerin, pisliğin, çamurun içinde günüm geçiyor. Ben de temiz giysiler giymek istiyorum. Yağmur yağdığında evin her tarafından su akıyor, üşüyorum. Belim ağrıyor, yürüyemiyorum. Devletimiz ve hayırseverler bize yardım etsin.
    
     -Mahallelinin yardımı-
    
     Yaşlı çiftin komşusu Murat Köysu (42) ise akli dengelerinin yerinde olmadığını ifade ettiği Yıldız ve Aslanın, adeta ahırdan bozma kötü bir yerde yaşam mücadelesi verdiğini dile getirerek, şunları kaydetti:
     Mahalleli olarak elimizden gelen yardımı yapmaya çalışıyoruz, ama yeterli değil. Bu çiftin bir bakımevine veya huzurevine yerleştirilmeleri gerektiğini düşünüyorum. Duran amcayı yaklaşık 10 yıldır, Şerife teyzeyi ise 7 yıldır tanıyorum. İnsanların yaptıkları ufak tefek yardımlarla geçiniyorlar. Barakalarının bulunduğu arsa da başkasının. Keşke durumumuz olsa da onlara daha çok yardım edebilsek.
     Çifte evlerinden su getirerek yardımcı olmaya çalışan 12 yaşındaki Ali Büyükçelebi de Şerife Aslanın yanına gelerek yavru köpekleri sevdiğini, zaman zaman da yardımcı olduğunu kaydederek, Kimsenin böyle yaşamasını istemem. Ben de böyle yaşamak istemezdim diye konuştu.
    
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Yaşlı çiftin yürek burkan dramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER