Yaşlı olmasına rağmen yatalak eşine bakan

Yaşlı olmasına rağmen yatalak eşine bakan kadın -Hakkarinin Yüksekova ilçesinde yaşlı olmasına rağmen yatalak eşinin bakımını sağlayan 75 yaşındaki kadına, evde bakım ücreti ödeneceği bildirildi


HAKKARİ (A.A) - Hakkarinin Yüksekova ilçesinde yaşlı olmasına rağmen yatalak eşinin bakımını sağlayan 75 yaşındaki kadına, evde bakım ücreti ödeneceği bildirildi.
     İlçeye 7 kilometre uzaklıktaki Kuruköyde, tek gözlü bir evde yatalak eşi Şahbaz Aykutun (85) bakımını üstlenen 75 yaşındaki Zine Aykutun verdiği yaşam mücadelesinin basın yayın organlarında yer alması, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile ilçe esnafını harekete geçirdi.
     İlçe merkezindeki esnaf ve iş adamlarının desteğiyle toplanan gıda malzemeleri Aykut çiftine teslim edilirken, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilileri de yaşlı çifti evinde ziyaret etti.
     Şahbaz Aykutun hastalığıyla ilgili raporları inceleyen yetkililer, yatalak eşinin bakımını sağlayan Zine Aykuta her ay evde bakım ücreti ödenmesi için gerekli çalışmayı başlattı.
     Bundan böyle maaş alacağı için mutlu olduğunu belirten Zine Aykut, kendilerine yardımcı olan basın mensupları ile yetkililere ve esnafa teşekkür etti.
    
     Muhabir: Mesut Varol / Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Yaşlı olmasına rağmen yatalak eşine bakan Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER