Yaşlılar Haftası

Yaşlılar Haftası -Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Coşkun: Sahip oldukları bilgi, birikim ve deneyimleri ile yaşlılarımız, kültürel mirasın canlı tanıkları olarak geçmişi aydınlatan ve ışık tutan en değerli varlıklarımızdır


BAYBURT (A.A) - Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, sahip oldukları bilgi, birikim ve deneyimleri ile yaşlıların, kültürel mirasın canlı tanıkları olarak geçmişi aydınlatan ve ışık tutan en değerli varlıklar olduğunu bildirdi.
     Coşkun, Yaşlılar haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, yaşlılarına gereken önemi vermeyen, sahip çıkmayıp, ihtiyaç duydukları sevgi ve saygıyı esirgeyen bir toplumun güven ve huzur içinde olamayacağını belirtti.
     Yaşlıları mutlu etmek ve hizmette bulunmanın sadece ferdi değil, toplumsal bir görev olduğunu vurgulayan Coşkun, şunları kaydetti:
     Yaşlılarımıza hizmet aynı zamanda insanlık görevidir. Büyüklerine saygı duymayan ve sahip çıkmayan toplumlar sağlıklı bir gelecek inşa edemezler. Yaşlılara sadece yılın belli günlerinde değil, her zaman hürmet edilmesi ve ilgi gösterilmesi gerekir. Her birey, kendisinin de bir gün yaşlanacağının bilincinde olmalı, inanç, gelenek ve göreneklerimiz doğrultusunda yaşlılarımıza gereken saygıyı göstermelidir.
     Sahip oldukları bilgi, birikim ve deneyimleri ile yaşlılarımız, kültürel mirasın canlı tanıkları olarak geçmişi aydınlatan ve ışık tutan en değerli varlıklarımızdır. Bu vesile ile istemeden de olsa ihmal ettiğimiz büyüklerimizi ziyaret ederek gönüllerini almak için 18-24 Mart tarihlerinde kutlanan Yaşlılar Haftası bir fırsat olmalıdır. Dün ile bugün arasında köprü kuran en değerli varlıklarımız oldukları bilinciyle değerli büyüklerimizin Yaşlılar Haftasını kutluyor, hepsini saygı ve muhabbetle selamlıyorum.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Özcan
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Yaşlılar Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER