Yaşlılar için toplu doğum günü partisi

Yaşlılar için toplu doğum günü partisi -İzmitteki Emekli Evlerine gelen 58 kişi için toplu doğum günü partisi düzenlendi (Fotoğraflı - Görüntülü)


KOCAELİ (A.A) - İzmit Belediyesinin açtığı Emekli evlerine gelen gelen yaşlılar için toplu doğum günü partisi düzenledi.
     Yahya Kaptandaki Emekli Evinde gerçekleştirilen toplu doğum günü partisine emekli evine gelen ve ocak ayında doğan 58 kişi ile aileleri katıldı.
     Doğum günü pastasını kesen yaşlılar, daha sonra emekli evinde oluşturdukları koro eşliğinde şarkılarını seslendirdi.
     İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, burada AA muhabirine yaptığı açıklamada, emekli evlerinin emekliler için yapılmış yerler olduğunu belirterek, İzmit Belediyesi olarak başlattıkları bu uygulamada büyükler için bir ev ortamı oluşturduklarını söyledi.
     Emekli evlerinde çay, kahve, internet, televizyon, satranç ve tavlanın bulunduğunu ve buraya gelenlerin kurs, çevre gezileri gibi sosyal etkinliklere katıldığını anlatan Doğan, emekli evlerinin büyüklerin sağlık ve huzurlu bir şekilde yaşantılarını sürdürmeleri için yapılmış yerler olduğunu kaydetti.
     Doğan, emekli evlerinde sağlıklı bilgi alışverişi hareketini başlattıklarına dikkati çekerek, emeklilerin boy ve kilolarına göre mevcut durumlarını değerlendirdiklerini ve diyet desteği sağladıklarını ifade etti.
     Emekli evine düzenli olarak gelen yaklaşık bin kişinin olduğunu anlatan Doğan, yaşlılara hizmet etmenin boyunlarının borcu olduğunu söyledi.
     Doğan, ilçede 12 emekli evi açtıklarını dile getirerek, bu sayıyı arttırmayı planladıklarını kaydetti.
    
     -Çay, kahve içip gazetemizi okuyoruz
    
     Emekli evine gelen emeklilerden Mahmut Cemal Alanbay ise 87 yaşına girdiğini belirterek, emekli evindeki en yaşlı üye olduğunu söyledi.
     Alanbay, emekli evinden çok memnun olduğunu dile getirerek, burada çay, kahve içip, gazetelerini okuduktan sonra evlerine gittiklerini anlattı.
     61 yaşındaki Nadire Ecer de mahallede böyle bir yer açıldığını duyduktan sonra gelip baktığını belirterek, buradaki samimi ortamı görünce evdeki işlerini bitirdikten sonra gelmeye başladığını ifade etti.
     Emekli arkadaşlarıyla bir arada olmanın kendisini mutlu ettiğini dile getiren Ecer, Bir komşunuza gitmek isteseniz meşgul müdür- diye düşünmek zorundasınız. Buraya geldiğimizde her an mutlaka birkaç emekli arkadaş oluyor. Bunlarla sohbet edip, gazete okuyup, televizyon izleyerek çıkıp gidiyoruz yani emeklinin hoşça vakit geçirebildiği güzel bir mekan diye konuştu.
    
     Muhabir: Şahin Oktay - İbrahim Aktaş
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Yaşlılar için toplu doğum günü partisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER