Yaşlılara Saygı Haftası

Yaşlılara Saygı Haftası -Türk Kızılayı İstanbul Şubesince Darülaceze sakinlerine yemek verildi


İSTANBUL (A.A) - Türk Kızılayı İstanbul Şubesince Yaşlılara Saygı Haftası dolayısıyla Darülaceze sakinlerine yemek verildi.
     Türk Kızılayı İstanbul Şubesinden yapılan açıklamaya göre, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Küçüksu Sosyal Tesislerinde düzenlenen yemeğe, Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırımın eşi Semiha Yıldırım, Darülaceze Müdürü İsrafil Aydın ve Kızılay gönüllüleri katıldı.
     Akar, yemekte yaptığı konuşmada, ülke nüfusunun önemli bölümünü yaşlıların oluşturduğunu belirterek, şunları kaydetti:
     Artık Türkiye, yavaş yavaş yaşlılara nasıl bakılacağını düşünüp çözümler üretiyor. Devletimiz bunu düşünerek birçok yerde bakım evlerini hizmete sokuyor. Biz de Türk Kızılayı olarak konuk evlerimizde onların hayatlarının geri kalanını huzur içinde geçirmelerini istiyoruz. Sadece afet ve savaş zamanlarında değil, her zaman ve her yerde, varoluş sebebimiz olan sizlerin de yanında olmaya çalışıyoruz. Devletimiz, milletimiz ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğanın destekleriyle daha güçlü bir Kızılay var artık.
     Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanı İlhami Yıldırım da yaşlıların, daha çok hatırlanması ve gençlerin huzurevlerini daha sık ziyaret etmesi gerektiğini vurgulayarak, Her insanın yaşam sürecinin son evresi yaşlılıktır. Yaş aldıkça edinilen tecrübelerden öğrenecek çok şeyimiz var. Toplumu bu konuda daha hassas olmaya davet ediyoruz ifadelerini kullandı.
     Darülaceze sakinleri, yemekte şarkılar eşliğinde dans ederek eğlendi.
    
     Muhabir: Metin Tokgöz
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Yaşlılara Saygı Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER