Yatırımların ve İstihdamın Teşviki Hakkındaki Kanun

Yatırımların ve İstihdamın Teşviki Hakkındaki Kanun -AK Parti Malatya Milletvekili Fındıklı: Biz yatırımcımızın her zaman yanındayız ancak bir anne çocuğunu belli bir yaşa kadar sütüyle besler


MALATYA (A.A) - TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve AK Parti Malatya Milletvekili Mahmut Mücahit Fındıklı, 5084 sayılı Yatırımların ve İstihdamın Teşviki Hakkında Kanunun süresinin uzatılması yönündeki taleplerle ilgili olarak, Biz yatırımcımızın her zaman yanındayız ancak bir anne çocuğunu belli bir yaşa kadar sütüyle besler dedi.
     Fındıklı, Turgut Özal ve Recai Kutan barajlarının açılışının ardından, gazetecilerin sorularını yanıtladı. İş adamlarının 5084 sayılı Yatırımların ve İstihdamın Teşviki Hakkında Kanunun süresinin uzatılması yönündeki taleplerinin hatırlatılması üzerine Fındıklı, 5084 sayılı yasanın bölgeler arası gelişmişlik farkının giderilmesi adına çıkarıldığını ve uygulandığını söyledi.
     Söz konusu yasanın ilk önce 5 yıl uygulandığını anımsatan Fındıklı, kanunun yatırımcıların talepleri üzerine 5 yıl uzatıldığını ve o sürenin de bittiğini söyledi.
     Fındıklı, şunları kaydetti:
     Dolayısıyla aynı yatırımcılarımız yasanın uygulama süresi biraz daha uzasın istiyorlar. Halbuki biz o teşvik sisteminin yerine yepyeni bir teşvik sistemini çıkardık, bölgesel ve proje bazlı, istihdam ağırlıklı teşvik. Bu kapsamda Malatya şu anda 4. teşvik bölgesinde. Malatya Organize Sanayi Bölgesi 5. teşvik bölgesinde. Malatya maden yatırımlarının tamamında 5. teşvik bölgesinde. Sağlık ve turizm yatırımlarının tamamında ve eğitim yatırımlarında 5. bölgede. Zaten şu anda yeni yatırım yapacak, istihdam yaratacak üretim planlayan herkes için mevcut yeni teşvik sistemlerimiz var. Dolayısıyla Malatyada bir yanlış anlama var, sanki Malatya teşvikten çıkmış gibi ifadeler ve beyanlar okuyoruz. Bunlar doğru değil. Yeni hazırladığımız Türkiye geneline uyguladığımız teşvik sisteminin tamamından Malatya da istifade ediyor.
     Yeni teşvik sisteminde de yatırımcıların SSK prim desteğinden, bedava arsa tahsisine ve KDV muafiyetine kadar bütün teşviklerden yararlanacağına işaret eden Fındıklı, Biz yatırımcımızın her zaman yanındayız ancak bir anne çocuğunu belli bir yaşa kadar sütüyle besler. Bebek ömrünün sonuna kadar o sütle beslenmez. Yeni Teşvik sistemi devreye girdi. Malatyada yeni teşvikten yararlanan çok ciddi yatırımcılarımız var dedi.
    
     Muhabir: Yeter Erdine / Tuba Karahan
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Yatırımların ve İstihdamın Teşviki Hakkındaki Kanun Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER