Yazar Altuntaştan Girişimcilik konferansı

Yazar Altuntaştan Girişimcilik konferansı


RİZE (A.A) - İşadamı ve yazar Baybars Altuntaş, Genç MÜSİAD Rize Şubesinin düzenlediği konferanslar dizisi kapsamında Rizede girişimcilik hakkında konferans verdi.
     Altuntaş, yaptığı konuşmada, nasıl girişimci olduğunu anlatarak, Para olmadan da girişimci olunabilir. Önce kazan, sonra harca sloganı ile yola çıktım. Öğrencilerimizin girişimci olmaları konusunda cesur ve yaratıcı olmaları gerekir dedi.
     Girişkenlik ile girişimcilik arasındaki ince çizgiye dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden Altuntaş, şunları söyledi:
     Girişimcinin en önemli organı gözleridir. Herkesin baktığını, onlar görecekler. Bakmak ve görmek arasındaki ince çizgi, başarılı olmak ve olmamak arasındaki çizgiyi belirler. Çizgi ne kadar kalınlaşırsa, o kadar başarılı olursunuz. Dünyaya hiç sermayesi yokken gelenlerin iş modellemelerini önce satıp sonra harcamaya göre hazırlamaları gerekir. Böylelikle hiçbir sermaye sorunu yaşamadan ve riske girmeden sıfırdan iş kurmak mümkün. Bu modeli, günlük hayatımızın pek çok kesitinde de uygulayarak başarıyı yakalayabiliriz. Araba alırken, ev alırken, evlenirken, çocukları özel okullarda okuturken. Önemli olan, iş modellemesini doğru yapabilmek.
     Altuntaş, 21. yüzyılın en önemli girişimcilik hareketi olarak kabul edilen Beyaz Saray Başkanlık Girişimcilik Zirvesinde, Barack Obama ile baş başa görüştüğünü ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın davet mektubunu Obamaya ilettiğini kaydederek, batı girişimciliği ve ekonomi dünyasının Ortadoğu ve Müslüman dünyası ekonomileri ile bütünleşme sürecinde Türkiyenin önemli görevler üstlendiğini söyledi.
     Altuntaş, konferans sonunda Otobüsten İndim, BMWye Bindim ve Başarıda Tanrı Parçacıkları kitaplarını imzaladı.
    
     Muhabir: Ali Kemal Atik
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Yazar Altuntaştan Girişimcilik konferansı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER