Yelken

Yelken -Marmaris Körfezinde yapılan ERGO MIYC Kış Trofesi Dördüncü Ayak Yarışlarına 30 yelkenli yat katılıyor


MUĞLA (A.A) - Marmaris Körfezinde gerçekleştirilen ERGO MIYC Kış Trofesi Dördüncü Ayak Yarışları başladı.
     Marmaris Uluslararası Yat Kulübünce düzenlenen ve iki gün sürecek yarışlara Türkiyenin değişik yerleri ve Rusyadan 30 yelkenli yat ile yaklaşık 300 yatçı katıldı. Yarışlar, IRC-1 (Uluslararası Yarış Klasmanı), IRC-2 ve IRC-3 olmak üzere üç kategoride gerçekleştiriliyor.
     Sabah saatlerinde yarış komitesini taşıyan teknenin denize açılarak yarış parkurunu belirleyen dubaları yerleştirmesinin ardından, Marmaris Netsel Marinadaki yelkenli yatlar körfeze çıktı. Körfezde bir süre antrenman turları atan yelkenliler, yapılan anonsla koy içi yarışına başladı.
     Dubaların etrafından dolaşarak bitiş noktasına ulaşmaya çalışan yatlar, açtıkları değişik renklerdeki yelkenleriyle güzel görüntüler oluşturdu.
     Yarışlarda Marmaris, Bodrum, İstanbul, İzmir ve Ankaradan gelen ekiplerin yanı sıra Rusyadan 4 ekibin de yelken açtığını belirten Yat Kulübü yetkilileri, dördüncü ayakta rüzgarın hızının çok iyi düzeyde olduğunu kaydetti. Kış Trofesine katılımın her ayakta arttığına işaret eden kulüp yetkilileri, yarışlar sayesinde turizm sezonunun ilk günlerinde ilçenin hareketlendiğini dile getirdi.
     Yarın koy dışı yarışının yapılmasının ardından ERGO MIYC Kış Trofesi Dördüncü Ayak Yarışlarının sona ereceği, sonuçların ise hakem heyetinin yapacağı değerlendirmenin ardından açıklanacağı bildirildi.
    
     Muhabir: Levent Kişi
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER