Yelken

Yelken -ERGO MIYC Kış Trofesi Beşinci Ayak Yarışları -Marmaris Körfezinde yapılan yarışlara, 24 yatla yaklaşık 200 yatçı katılıyor


MUĞLA (A.A) - Marmaris Uluslararası Yat Kulübü tarafından düzenlenen "ERGO MIYC Kış Trofesi Beşinci Ayak Yarışları", Marmariste başladı.
     Yat Kulübü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Marmaris Körfezinde yapılan ve iki gün sürecek yarışlara Türkiyenin değişik yerlerinden 24 yelkenli yat ile yaklaşık 200 yatçı katılıyor. Yarışlar IRC-1 (Uluslararası Yarış Klasmanı), IRC-2 ve IRC-3 olmak üzere üç sınıfta gerçekleştirilecek.
     Sabah saatlerinde yarış komitesini taşıyan teknenin denize açılarak yarış parkurunu belirleyen dubaları yerleştirmesinin ardından, Netsel Marinada bağlı yelkenliler körfeze çıktı.
     Körfezde bir süre antrenman turları atan yelkenliler, uygun rüzgarın çıkmasının ardından yarışa başladı. Dubaların etrafından dolaşarak bitiş noktasına ulaşmaya çalışan yatlar, açtıkları değişik renklerdeki yelkenleriyle güzel görüntüler oluşturdu. Kıyıdaki vatandaşlar ve turistler de yatları ilgiyle izledi.
     Marmaris Uluslararası Yat Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Halit Kesgin, gazetecilere yaptığı açıklamada, çok güneşli ve uygun rüzgarın olduğu bir havada yarış yaptıklarını söyledi.
     Yarışlara Marmarisin yanı sıra İstanbul, İzmir, Ankara ve Bodrumdan yatçıların katıldığını bildiren Kesgin, katılımcı sayısı her geçen gün artan yarışların, yelken sporu açısından bir marka haline gelmeye başladığını kaydetti.
     Yarın koy dışı yarışının yapılmasının ardından "ERGO MIYC Kış Trofesi Beşinci Ayak Yarışları" sona erecek. Sonuçlar ise hakem heyetinin yapacağı değerlendirmenin ardından açıklanacak.
     Bu arada Yat Kulübünün bahçesinde düzenlenecek etkinlikte bir önceki ayakta dereceye girenlere kupalarının verileceği öğrenildi.
    
     Muhabir: Levent Kişi
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER