Yelken: Federasyon Kupası Yarışları

Yelken: Federasyon Kupası Yarışları -TYFnin düzenlediği yarışlar, 19 ilden 352 sporcunun katılımıyla Mersinde sürüyor


MERSİN (A.A) - Türkiye Yelken Federasyonunun düzenlediği "Federasyon Kupası Yarışları" 19 ilden 352 sporcunun katılımıyla Mersinde sürüyor.
     Federasyon Başkanı Ahmet Gençtürk, yarışlar sırasında AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mersin Yelken İhtisas ve Yat Spor Kulübünün ev sahipliğinde gerçekleştirilen organizasyonun başarıyla sürdürüldüğünü söyledi.
     Organizasyona 352 sporcunun katıldığını hatırlatan Gençtürk, "Bu katılım, Türkiye için bir rekor. Daha önceki yıllarda yapılan etkinliklere baktığımız zaman, bu sene çok ciddi bir artışın olduğunu görebiliriz" dedi.
     Mersin Yelken İhtisas ve Yat Spor Kulübü Başkanı Utku Ener de 60 hakemin görev aldığı yarışmanın 2. gününü geride bırakıldığını hatırlattı.
     Büyük rekabetin yaşanacağı yelken yarışlarına, yaşları 8 ile 25 arasında değişen sporcuların yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Ener, Federasyon Kupasının ilk kez Mersinde düzenlendiğini anımsatarak, bu anlamda çok mutlu olduklarını vurguladı.
     Sporcuların denizde tatlı bir rekabet içerisinde olduğunu dile getiren Ener, yelken sporunu geliştirmek için tüm ailelerin çocuklarını bu spora yönlendirmesini istedi.
     Yarışlar, yarın gerçekleştirilecek müsabakalarla devam edecek.
    
     Muhabir: Kerem Kocalar
     Yayıncı: Mehmet Tevfik Erçetin
<< Önceki Haber Yelken: Federasyon Kupası Yarışları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER