Yemeklerde engellilerin de tuzu olacak

Yemeklerde engellilerin de tuzu olacak -Eskişehirde düzenlenen Aşçı Yardımcılığı kursunu başarıyla tamamlayan görme engelli 5 kursiyere sertifikaları verildi -GÖRSEM Genel Başkanı Korkut: İŞKUR işbirliğiyle, engelli


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehirde, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve Görme Engelliler Dayanışma Derneği (GÖRSEM) Eskişehir Şubesi işbirliğiyle düzenlen Aşçı Yardımcılığı kursunu başarıyla tamamlayan 5 görme engelli, sertifikalarını aldı.
     GÖRSEM Genel Başkanı Remzi Korkut, Derneğin Eskişehir Şubesinde düzenlenen törenindeki konuşmasında, engelli bireylerin istihdamında artışlar olduğunu bildirdi.
     Engellilerin istihdamlarından dernek olarak büyük memnuniyet duyduklarını dile getiren Korkut, şöyle konuştu:
     İstihdama kazandırılabilmesi için engellilerin bir konuda eğitim alması ve o işte yetkin olması gerekiyor. GÖRSEM, İŞKUR işbirliğiyle, Eskişehirdeki engelli bireyleri eğitimlerle istihdama kazandırmak ve kendi işlerini yapabilen insanlar yetiştirmek amacıyla değişik dallarda ve branşlarda kurslar açıyoruz. Engelli bireylerin ekonomik ve sosyal hayata kazandırılabilmesi için mutlaka bir meslek sahibi olması gerekir. Amacımız engelli bireylerin istihdamından çok kendi ihtiyaçlarını karşılayabilecek duruma gelmeleridir. Düzenlediğimiz kurslar da bu amaca hizmet etmiş oluyor.
     İŞKUR İl Müdürü Hasan Yoldaş ise Aşçı Yardımcılığı kursunun 6 aylık eğitim sürecinde, engelli bireylerin günde 8 saat eğitim aldıklarını ifade etti.
     İŞKUR olarak gerçekleştirdikleri eğitimlerle engellilerin günlük hayatlarını devam ettirebilecek ve sosyal hayatta aktif olarak rol alabilecek çalışmalar yapıldığına dikkati çeken Yoldaş, benzer projelerin uygulanmaya devam edeceğini kaydetti.
     Konuşmaların ardından, 5 görme engelli kursiyer belgelerini, Korkut ve Yoldaşın elinden aldı.
     Görme engellilere, kursta teorik bilgi, vitamin ve mineraller, temizlik şartları konusunda eğitimlerin yanı sıra çorba, garnitür, ana yemek, tatlı ve hamur işi gibi birçok yemeğin yapımının öğretildiği belirtildi.
    
     Muhabir: Hicret Özkan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Yemeklerde engellilerin de tuzu olacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER